I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Musik musik musik.

Publicerad 2008-04-27 19:24:41 i Allmänt,

Att spela in en låt är svårare än jag någonsin kunnat tro. Och jag är så himla petnoga så det blir jobbigt. Nu har jag nog sjungt in death cab for cuites "I´ll follow you in to the dark" ungefär 30 gånger.. :) Nyss blev jag halvnöjd och sjöng in en andrastämma, sedan blev det en liten "aaaaaaa"-stämma..typ kör sådär..Och där är jag nu..Kanske kan bli fint nån gång..Men just nu är jag trött. Får ta en paus. Men gud va kul det är! :)

image181
Wohoo!

image182
Börjar bli trött...Lyssnar igenom min 28 version av låten typ :) heh...


Haha. Så rolig bild. Jag sjunger och är onöjd å konstig, och Uffe tycker tydligt att jag är knäpp :)


"...If there´s no one beside you when your soul embarks, then I'll follow you in to the dark"..Himla bra låt..lyssna gärna till orginalet innan ni får höra min :) Eller gör det inte. För då kanske man tänker på hur ful min verison är...Eller ful är den väl inte..Men lite annorlunda mot orginalet :)

Helg.

Publicerad 2008-04-27 16:20:41 i Allmänt,

Helgen bjöd på rockkväll på rickards i bålsta, jag hade inte så jättekul, men förfesten hos Jonta och Linda var trevlig. Tog dock inte med kameran. I Lördags tog vi det lugnt, håller på och spelar in en death cab for cuite-låt för fullt i vår "hemmastudio" nånting. Jag tror det kan bli bra, Uffe lägger just nu gitarr.
På lördagskvällen blev vi bjudna på mat hos Uffes mamma, Elisabeth. Crippa, Uffes brorsa, var också med. Det var supergod mat och roligt. Dessutom hur najs som helst att kunna sitta på verandan och äta.

image174

image175

image176

Grönskan har exploderat den här soliga veckan. Så himla fint!

image177

image179

Älsklingen spelar in gitarr åt mej :)

24e April. Jaha ja.

Publicerad 2008-04-24 17:22:49 i Allmänt,

 <-----------Trött

Kom hem från jobbet och ser lönespec. Kul....inte...inte alls. Vad sägs om att leva på 2000 spänn den här månaden?? Yeeeeey. jag jobbar konstant känns det som. Men så blev det. Bara för att jag gått från månadslön till timlön. Så det jag tjänat senast får jag i slutet på nästa månad...yeeey.....=(((((((((((((
Så fick bara för övertiden jag jobba förra månaden, denna lön typ. Faaan..=( Och jag å mamma som pratat om att åka till turkiet. Bara hon å jag. Hittade en sådan billig resa. 2000 spänn var bara...med tranfer å flygplansmat å hotell. Men blir inget med det. Bara att jobba vidare å plugga vidare å knappt ha råd att andas eller skita. Bläääääääääääääääääääää. Hur ska jag lösa det här???
Har inga sparpengar på banken heller. Nada. 2000 thats it...Suck.....

Men vädret ser ut som nedan!
Och jag jobbar heltid hela denna veckan, och sedan 50 % till sista maj, som det ser ut nu, men mycket extratid också, för alltid någon sjuk. Så nästa månad kanske jag har råd att skita igen. Jäklar vad ont i magen jag kommer få, när man ska hålla sig så länge. heh :)
Men ja. yeeey..nästa månad blir bra..heh..Och soool är braaaaa.
image169

image172

Glad och solBRÄND. Hela ansiktet hettar! Mycket sol blir det när man jobbar på förskola!
Det syns inte så väl, men min näsa trillar snart av.
Måste komma ihåg att smörja in mej med solcreme imorgon.

image173
Mitt skapande fortsätter i alla fall, trots mycket jobb och pengabrist. det är bra. Fast snart tar färgen slut..det är ju dumt..

Stand up Raw Stockholm

Publicerad 2008-04-20 18:09:52 i Allmänt,



image167

Yeeey Björn Gustavsson är helt woooooow! Fast det vet ju alla redan. Men ja han är verkkligen helt toppenbra. Jag skrattade så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Özz Nujen var också jättebra, även Spencer brown och Mårten Andersson. Men Björn spelar ju i en liga för sig. I lööööööve him :) Jag och Uffe hade skitkul! Vi var på Blue Moon bar i Sthm. Jag hade fått de sista biljetterna typ, var slutsålt. Tyvärr kunde jag inte fota så mycket. Men blev nån på Björn iaf :) Såklart.


image168
SnyggBjörn ;)

Var är solen idag?

Publicerad 2008-04-19 14:20:26 i Allmänt,

De lovade sol idag. Men inget. Va faaanken. Jag pysslar om blommorna istället och tvättar. Inte lika kul som att sola..men jajja.

image166

18 April bjöd på underbar eftermiddag.

Publicerad 2008-04-19 12:36:51 i Allmänt,

Efter jobbet åkte vi ut till Eknäs för att njuta av solen, fågelkvitter och lugnet. Hade även en nära hare-upplevelse. Den va fin :) Och en nära ekorre-upplevelse. Man kan inte vara mer på landet liksom :)
Sedan spratt det i hela kroppen konstant under timmarna vi var där. Iiiih lycka! Jag älskar varma vårsolen och Eknäs. Vi planerade även midsommar, och funderade ut vart partytält skulle stå osv. Hihi aldrig planerat midsommar 2 månader i förväg innan :)

image149
Hällde i min kropp en hel kanna kaffe där ute :) Koffein + Sol = tonvis av lycka och energi :)

image150
Mmmm!
image151
Uffe läste Sweden rock magasin och blev solbränd om näsan :)

image152
Liksom..hallå..Hääääääääärligt!!!

Wehooo.


image155
Där uppe i backen skymtar lilla huset.

image156
Här är jag uppe vid huset. Då har man bara en backe ned till sjön. Är Uffes bror Crippa med kompisen Magnus som traskar ner. De skulle fixa med Crippas båt.


Jag vinkar glatt där borta vid utedasset :) Jättefint utedass by the way :) Som en riktig toalett typ.




Lilla huset!


Framsidan. Här från man plats med tält å partytält på midsommar!


Innuti stugan. Sovrum med dubbla våningsängar.


Köket.

image164
Utsikt från köksfönstret.

image165
Träd är fina. Hej då Eknäs. Mitt bästa ställe just nu. Skönt att komma ur lägenheten med alla konstiga ljud.

Puss!!!

En Torsdag den 17 april.

Publicerad 2008-04-17 21:42:45 i Allmänt,

Slutade jobbet tidigt. Uffe var ledig. Så jag föreslog en tur till Sigtuna för fika och promenad. Han nappade!! Jippie! Sigtuna är ett av mina favvoställen. Och mitt på dagen var det lediga platser på "Tant Brun" Caféet som jag alltid försöker fika på, men som alltid är knökfullt. Men idag var vi helt själva där inne, för alla ville sitta ute och lapa sol. Men vi ville njuta av mysfaktorn där inne istället :)

image138

image139

Uffe sitter och funderar i fin miljö

image140

Fint.

image141

Gott fika!!! Pajfrossa! Blåbär och äpple. Och jag fick en hel liten kanna med kaffe som jag tömde :) Aaahh mmmm vad det är härligt att synda ibland :)

image142

Njuter av paj. Dock hård soffa, som synes, men äsch :) Fint!

image143

image144

image145

image146

Jag är lycklig och häller upp mera kaffe!

image147

Ååh jag hade kunnat bo på det här caféet.
Bara lite mer kaffe...sedan ska vi gå...

image148

Koffeinsmajl :)

Mitt måleriprojekt just nu..

Publicerad 2008-04-17 21:15:43 i Allmänt,

image136

Har målat på den här ett tag..Började att arbeta med bara svart och vitt..Nu fick jag ide´om rött...

image137

Sedan blev det mer rött i lite olika nyanser..
Senast la jag i lite blått..men ångade mej och målade med några orangeaktiga nyanser..Ni får snart se nyaste versionen...Dröjer nog tills jag blir klar.. :)

MIDSOMMAR!

Publicerad 2008-04-16 16:23:38 i Allmänt,

image134

Här skall det firas midsommar i år. Platsen är Eknäs, ungefär 15-20 min utanför Bålsta. Uffes familj har en pytteliten sommarstuga där. Men en stoor tomt som ligger precis intill Mälaren. Underbart ställe.
Vi tänker slå upp ett stort parytält på tomten, för man får inte plats i stugan om det blir regn.
Ungefär 7 personer kan sova i stugan på midsommarnatten. Resten kan ha med sig tält att sova i.
Vi tänkte dra igång med midsommarlunch mitt på dagen och grilling och liveband på kvällen :)
Så det blir en heldag! Därför får man gärna, om man åker från småland, komma dagen innan och då sova i vår lägenhet. Så åker vi gemensamt ut till stugan dagen därpå.
Blir väl lite utav ett knytkalas också, kan jag säga.

Så ta ledigt från jobbet, om du jobbar, och boka in midsommar på Eknäs.
Fredagen den 20 juni!!

Kooomsi kooomsi koooomsi!!

Puss.

image135

Tjohooo!

16 April 2008

Publicerad 2008-04-16 16:00:17 i Allmänt,

I lördags råkade jag ju ut för yrsel av sämsta slag. Har haft samma sak för sådär 4 år sedan. och nu fick jag en ny omgång då. Låg ner hela lördagen och halva söndagen. Sedan kändes det lite bättre i Söndags eftermiddag och Måndag dag. Men på måndagskvällen blev det värre och värre. Och på tisdagden när jag skulle till uppsala för att läsa matte var jag helt sängliggande igen. Världen snurrade värre än varenda atraktion på både Grönan och Liseberg. Heeemskt. Rinhde sjukvårdsupplysningen och vårdcentralen. Men ingen tyckte jag behövde komma in. Det är bara att vila. Kallas virus på balansnerven eller Kristallsjukan. Brrr.
Idag var jag dock tvungen att ta mig upp igen och gå till jobbet. Jag lunkade iväg. Det kändes jobbigt men funkade. Tagit det lugnt hela dagen..och efter lite kaffe strax efter lunch kom jag igång ordentligt och orkade t.om jobba över nån timma. Väl hemma tog jag en timmes promenad i skogen. Var superskönt! Visst snurrar det till som fanken ibland..och man är sådär lite vinglig som man vore småfull hela tiden. heh. Men det är hyffsat under kontroll just nu. Jag hoppas jag inte ansträngt mig för mycket idag, så det slår tillbaka med ännu mer kraft imorgon. Det återstår att se. Men va fasen..jag har ingen lust att ligga i soffan som en säck potatis mera. Nu vill jag bli frisk igen!

Jag plockade blommor i skogen :) Folk trodde väl det var en full gammal kärring som vinglade runt i skogen..hehe. För jag blir mer yr när jag böjer mig ner..och det gör man ju liksom när man plockar blommor :) Men jajja. Tänkte att blommor skall karln där hemma få idag. För han har lagat mat varje dag när jag varit dålig. Så de står å väntar på honom på bordet :) OOOOoooooh så snäll och givmild jag äääär ;)

image130

image131

image133

Pusss. // Fröken Fräken.

Noa och dålig balans.

Publicerad 2008-04-13 19:25:04 i Allmänt,

image119


Här har vi honom! Noa :) Föddes i Torsdags alltså, och idag fick jag peta lite på honom. Iiiiih pytteliten och näpen med en liten pluttig uppnäsa. Jag önskar mej en likadan. NU.

image124
Bebis med en av två storebröder.

Var även ute och åkte lite idag. Jag ville lämna lägenheten lite. Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig nämligen. Åkte på nåt virus på balanssinnet. Så hela världen har snurrat. Så fort jag rörde mej blev jag åksjuk av bara tusan. Som att vara stupfull på Grönan ungefär. Fi fan. Så hela lördagen låg jag i soffan.
Men idag pallade jag stå och gå i lugnt tempo. Rör jag för mycket på huvudet, eller böjer mig ner är det kört. Så jag är lite stel av mej.
Att köra i följande hastighet passade mej :)

image120


Föresten jag var i Kista i fredags kväll. Köpte mej en "ljuv" klänning hehe.
Men det gjorde sig inte bra på bild, så blir inget foto på den.
Men Uffe köpte en rolig skruvmejsel :)
Den får ni foto på!

image129

Puss puss alla.

10 April!

Publicerad 2008-04-10 22:16:56 i Allmänt,

Idag föddes Lindas och Robbans tredje lille pojke, nästan i bilen, Akademiska sjukhuset i Uppsala!
Gratttiiiis! :) :)


image118

Kanske inte bästa bilden på mor å far, men ändå :)

Torsdagen den 10 April.

Publicerad 2008-04-10 18:29:10 i Allmänt,

Jobbar jobbar jobbar vidare på Ellensborgs Förskola (5års) . I Tisdags jobbade jag dock bara till lunch, sedan drog jag till Uppsala och hade mattelektion i 3 timmar. Ojojoj. det är så läskigt med den här matten. Men jag hoppas jag ska fixa det. Dock vore det himlans massa enklare att göra uppgifterna om mina böker från adlibris.com kommer någon gång. Fanken! Just nu har jag adlrig mer lust att beställa därifrån. Leveransen skulle ta 2-3 dar och det har gått en vecka nu! Det gör mej väldigt nervös. Måste hinna göra min uppgift tills tisdag, med hjälp av en bok. Grrrrr!!!

Men så här glad var jag idag ändå. Mest berodde det på att mina småskruttisar på jobbet var supermysiga idag och gav mej massa gos och kramar. Det kan göra hela ens dag och fylla hela kroppen med självförtroende och självkänsla.


image117

Självförtroende och tro på mej själv får jag också genom att leva mitt nya nyttiga liv. Knappt något socker alls på ungefär 11 dagar nu! Inte en godisbit och bara nyttig mat och motion!
Skulle däremot behöva motionera ännu mera. Men har inte varit så himla pepp när det blåser som fan och kommer iskallt regn och snöblandat. Isch.

Puss.

Fest för att fira Sofie i Uppsala!

Publicerad 2008-04-08 23:00:05 i Allmänt,

I lördags, 5 april fyllde Sofie 28 år. En av mina finaste. Jag åkte dit och tog med mej en annan Uppsalafining; Fredrik. Vi hade superkul :) Och det kanske kan synas på bilderna ;)

image100
jag och födelsedagsbarnet.

image101
Fredrik spelar guitar hero, och Sofies sambo Patric dricker öl.

image102
Satu tittar impat på.

image103
Födelsedagstjejen spelar också!

image104
Niklas och Sofia

image105
Jag och Sofie är drabbade av berusning. :)

image106
mmmm.

image107
Fredrik och jag gör samma ögonblink utan att veta om det. Roligt =)

image108
Sofie ger mej kärlek och jag..vet inte vad jag gör.

image116
Lycklig Michelle.

image109
Hell yeah.

image110
Mera rockposer.


Vet inte varför kvällen gick i det här tecknets tecken :) Men det gjorde ganska tydligt det :)

Till och med en gammal kompis till Fredrik, vi träffa på stan, gör kvällens tecken :)

image115
Det här tyckte vi var roligt mitt i natten. Efter att vi gjort ett misslyckat krogbesök. Lång historia :)
Men jag fattar inte alls det roliga längre. Men nåt kul var det säkert =) eh.
Tack Sofie, Fredrik och alla andra för den bästa Lördagen på MYCKET länge.

Grattis Kusin Björn!

Publicerad 2008-04-08 21:27:41 i Allmänt,

7 april 2008 är en av mina favvokusiners 20-årsdag! Grattis grattis min fine kille!
Gjorde en bild till honom å skicka på ett kort.
=)
image99

Björn och jag skålar i sommras, på hans student.

Puss.

Mera Påsk.

Publicerad 2008-04-01 23:16:05 i Allmänt,

När det är påsk brukar alltid flera vänner komma hem. Men just denna påsken var det väldigt tomt på gamla hemvändare. Men Maya fanns där i huset vägg i vägg. Det var tur det! Mycket Mayahäng är finfint.

image76

Långpromenader i Landsbro är uppfriskande för själ och kropp. Favoritrundan än "gröpplevägen".

image77
Kodak Mayas familjs hund fick följa med på promenad.





image80


Gröpplebäcken

image82 

image83



image85
Kodak tar, inte så tacksamt som han borde, emot hjälp med att få bort stora snöklumpar under tassarna.



 

 
Hemma på balkongen igen, efter promenaden, och insuper det sista av dagens sol och funderar på livet.
Sedan bestämde jag och den andra kompisen som finns i Vetlanda jämt nu för tiden, eftersom hon flyttat dit, att vi skulle "festa te att lite." Majsan är vännens namn, och vi började med några öl på vårt gamla "hak" Ceylan. Det kändes lite konstigt att inte de andra i gänget var där. Men vi trivdes i varandras sällskap, trots att vi bara var två, och fnissade som tusan åt allting ju mer öl som infann sig i kroppen :)

image89


Klassiska "Ceylangrejjer" =)

image92
Sedan blev det discodans på Stadshotellet med massa galna hemvändande Vetlandamänniskor.
Sånna som vi alltså.

Jag ser ut som en läskig jättekvinna brevid lilla Majsan ibland. Särskilt när jag har det där utrycket..hmm..=)

image95
Majsan blir rädd för läskiga vetlandabor. Sånna som jag då. :) och några andra, av manligt kön, som hela tiden skulle flirta och ta på henne och fastna i hennes örhängen.


Mattias "zippo" va dj. Vår gamla vän Tessans fästman :)

Tack Majsan för en skitrolig kväll!

Påsk Påsk.

Publicerad 2008-04-01 21:55:49 i Allmänt,

Påsken fortsatte i Landsbro. Jag tog det mest lugnt med mor å far.

image68


Påskfrukost.



Snöigt i Landsbro.

image72
Pappa bland påskpynten.


Mamma gjorde påsktårta. Det vita är inte grädde, utan en blandning av kesella och grejjer. Väldigt speciell tårta och god!

image74
Yasmine fick ingen tårta. Rackarns tycker hon,

image75
Solnedgång från balkongen i Landsbro.

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela