I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Hej!

Publicerad 2009-10-31 11:50:50 i Allmänt,

Är hemma i Bålsta sedan i måndags den 26e oktober. Mamma och pappa skjussade mej. De åkte sedan hem igen på onsdagen.
Var hos barnmorskan i onsdags. Visade sig att jag hade högt blodtryck. Men allt annat var bra. Bebisens hjärta slog 147 slag i minuten och magen hade växt som den skulle. Jag skulle tillbaka på Fredagen för att mäta blodtrycket, så det inte var lika högt.


38 fulla veckor. 2 veckor kvar tills beräknad födelse.

Så Fredagen kom, jag fick skjuss av uffe dit. Det var skönt. Var ett tag sedan han kunde hänga med till mödravården. Fick ligga ned en stund och vila, sedan mätte hon och blodtrycket var bra! Så skönt! Vi fick gå in till barnmorskans rum och sitta ned en stund. Pratade om allt möjligt. Ska bland annat vaccinera mej mot svinis på måndag.
Sedan frågade jag om det var normalt att bebisen lugnat ned sig betydligt sista dagarna. Knappt känt den. Hon tyckte väl det borde vara normalt..och jag var heller inte så orolig..Men vi bestämde oss för att lyssna på hjärtat även idag.
Lade mej på sängen och hon började lyssna. Men vi hittade inget hjärta.....
Hon letade och letade...Men inget hjärta. Till slut lät det som vi fick in nåt slags tyst tyst svagt svagt hjärtslag..men kunde likagärna vara min puls eller något annat..
"Jag förstår att ni blir rädda nu, jag tycker vi ringer förlossningen, så får ni åka dit och kontrollera" sa Barnmorskan. Jag var helt livrädd..helt i chock. "Det här får inte hända...det här händer inte.."
Vi lämnade barnmorskan...jag såg mammor med barnvagnar utanför och tänkte att det där aldrig skulle vara jag. Min bebis är död.

Resan till uppsala kändes ganska lång. Men Uffe höll sig lugn och pratade om ditten och datten så jag skulle tänka på annat.
På förlossningen fick vi träffa en barnmorska som satte på mej sådana där band, för att mäta diverse..Vet inte vad de heter.
Ganska omgående hörde vi hjärtat. Jag uppfylldes av ett stort befriande lugn. Där var ju min bebis!! Var ganska tysta hjärtslag..men det var hjärtslag!!


Hjärtslag! (och en lång väntan..tur vi hade kameran med och kunde leka lite med den, och snacka skit med varandra)

Jag fick ligga och trycka på den där lilla grejjen som mätte hjärtat, för att få in slagen. Var ganska klurigt. Fick nästan kramp i handen till slut. Då fick uffe hålla mot den där där och trycka. Han fick in hjärtslagen bättre.
Sedan byttes vi vid sådär, och hjärtslagen registrerades på en lång remsa.

Till slut hade vi legat där en timma. Då kom barnmorskan tillbaka och bad om ursäkt för att vi fått vänta. Hmm..
Hon bad oss då sitta ned i väntrummet och vänta på läkare.

Vi väntade i 1,5 timma. Hann se ett flertal nyfödda bebisar rullas förbi eller fotas till webbisar på www.akademiska.se, som man gör där vid väntrummet. Hann även höra en blivande mamma skrika..Annars var det väldigt lugnt där.
Till slut sa jag till en sköterska att vi väntat länge. Då kom snart två unga läkare rullandes på en ultraljudsapparat. De kändes verkligen unga. Jag har inget emot unga läkare såklart. Men de var så otrygga och kändes som högstadieelever.
Jag blev lite glad av att de skulle titta med ultraljud! Va mysigt att få se bebisen! Inte sett den sedan i v 18!
De klämde på min mage båda två och kände hur bebisen låg. Det gjorde ont!! Min mage är öm.
Sedan var det dax för Ul. De började titta, jag såg knappt skärmen. De mummlade och pratade med varann. Jag hann se ett hjärta som slog...Skönt tänkte jag..Men läkarna verkade inte nöjda..Och jag såg ingenting..det var frustrerande..Hade velat se skärmen.
Bebisen rörde inte på sig. Den var helt livlös med ett hjärta som slog. jag greps av panik igen. Jag trodde ju allt var bra igen! De försökte buffa igång bebisen, men den vägrade röra på sig. Då mätte de fostervatten en stund istället. De kom till slut fram till att det verkade vara tillräckligt med vatten.
Till slut buffade barnet till en endaste gång, så det syntes. Läkarna blev nöjda, jag blev halvnöjd..för sedan var den lika lugn igen.
De gick iväg för att prata med en överläkare. Kom sedan tillbaka och sa att de ansåg att allt var bra ändå. Att bebisen var lugnare för det var lite plats i magen.
De var så himla märkliga de där två..de pratsde hela tiden som om det skulle komma ett "MEN..." Det tyckte Uffe också. De gav mej ingen trygghet. Jag ville ju att de skulle klappa mej på armen och säga "detta är ingen fara, detta har vi sett förut, du behöver inte oroa dej mer". Men de var som politiker när jag frågade om jag behövde vara orolig. Kunde inte bara säga "Ja allt är bra".."Nej det är inte bra" i klarspråk.
"Såee... vitt vi kan se... är det inget att oroa sig för..."  Meh!
Usch..jag tyckte verkligen inte om dom där två. Hoppas jag slipper träffa dem igen. Vi åkte i alla fall hem och jag kände mej underlig. Men på vägen hem buffades bebisen lite, och det kändes såå skönt.

På kvällen var vi bjudna på middag hos P-m Och Malee. Vi åkte dit, trots en tuff dag. Kunde vara skönt att få mat och tänka på annat.

Uffe, P-M och Malee


Malee och Robban.


Crippa ser inte så glad ut. Men det var han egentligen.

På natten somnade vi båda gott. Och bebisen buffade gonatt i magen.
Nu vill jag bara att den här bebisen ska komma ut. Mer än någonsin. Så jag kan få ta hand om den och verkligen se efter så den mår bra hela tiden. Vill inte vara ifrån den något mera.
Kom ut nu vår lilla lugna bebis.

Ikväll åker vi nog på bio. Man måste passa på innan vår lilla skrutt kommer :)

Detta har hänt.

Publicerad 2009-10-25 12:56:21 i Allmänt,

Hej!
Jag tappade det där med bloggande igen. Det är fasiken inte lätt att hålla en blogg igång har jag märkt. Ni kommer dock förstå varför det inte blivit något bloggande..jag har haft en hel del på G. Men here I am igen..lite grann..
Uppdaterar er med lite bilder från senaste tiden.


Freak Kitchen på Silja Line. Vi var på Sweden Rock-kryss 8-9 okt.
Detta är "vårt" band. Uffe gjorde en blandskiva med dem när vi träffades, som jag lyssnade mkt på, och även tillsammans. Så de har blivit "vårt" band. Spelningen var ok. Lite dåligt ljud och alldeles för kort. Men efteråt, in på småtimmarna fick vi slå oss ner och prata med dem, och det var ju roligt :)
Fyra hårdrockskillar som klämmer och känner på min mage och pratar foglossning, och hur mkt jag kommer svullna upp sista veckorna :) Myskillar. Vi såg även lite andra band. Men var mest Freak Kitchen jag uppskattade.




Vi träffade även lite människor vi kände på båten. De gjorde det "hemliga tecknet".


Uffe kunde också det "hemliga tecknet"


Jag lärde mej också.


På morgonen vaknade vi till det här. Inte alls fel faktiskt.


Jag är så häääär glad över att ha en sån fining till kille. Kolla in ögona liksom...my goddnessssssss!
Var en trevlig kryss! Var kul att titta på alla roliga människor i konstiga kläder. Hårdrockande människor är kul :)


Den 13 oktober åt vi middag hos Fredrik, Ann-Charlotte, Sebastian och ganska nyfödda Maja. Det var trevligt!


Ann-Charlotte, Maja och Sebastian.


Sebastian och Maja tycker inte man behöver posera på kort. Mest göra allt för att inte synas :)


Hah äntligen fick vi dej på bild ordentligt. Maja som föddes i en volvo kombi i Vassunda, mellan Uppsala och Bålsta i aug.

Pappa Fredrik och Maja ser lite tveksamma ut. Men det var god mat vi fick! Tack!

Sedan bakade jag tre sorters kakor, och köpte bröd och dukade upp för jobbfika. Orkade inte bjuda alla från jobbet, utan blev dem jag jobbat närmast med på sista tiden. De kom Onsdag 14 oktober. Denna dag var jag även hos barnmorskan på kontroll. Bebis hade låga hjärtljud..låg nog och sov. Och var nääästan fixerad. Fortfarande liiite ruckbar. Allt annat var också bra. Jag har perfekta blodvärden och sådär..


Nästan alla på bild. Linda, Karin, Agnetha, Cissi, Kerstin, Inez (man ser bara röd arm) Och Petra!

Torsdagen den 15 oktober fyllde jag 27 år! Hurra för mig!

 
Min födelsedagsfrukost. Måste allitd innehålla varm choklad! Och solen strålade, gärna ett måste också :)

   
Paket!! Jag har fått Paket av Uffe!

 
Det var en Fjällräven Ryggsäck som jag önskat mig! Uffe hade valt så fin färg! Jag älskar den!!

Under dagen var vi tvungna att uträtta en hel del grejer. Vi skulle fixa madrass, eftersom mina smålandtjejer skulle komma till helgen. Så vi åkte till Ikea, och passade även på att kolla lite andra affärer. När vi var i Barkaby ringde telefonen. Var vårt köksbord som hade kommit in, och det var perfekt, eftersom vi var i Barkaby, och det fanns i barkaby. Vi fick in allting i bilen. Fina bilen..den slukar allt. Och åkte hem med nytt köksbord och stolar. Då var vi hungriga, och jag valde att vi skulle smälla i oss kinamat.


Riktigt fint höstväder på min dag!


Mat mat mat! Mumsigt!

Efter detta skulle vi hem och relaxa med tårta. Uffes pappa hade fått nys om att jag fyllde år, så han med sambo och uffes bror Christoffer skulle komma förbi. Trodde jag ja. Uffe hade fixat supricekalas. Och plötsligt vällde folk in! Eller ja..det kändes så i alla fall. Och jag blev toknervös att kakorna inte skulle räcka. Men som tur var hade jag bakat många många till jobbtjejerna, så jag hade mycket över. Och alla kunde slå sig ner vid vårt nya bord och stolar!

Tack så hemskt mycket för alla gratulationerna!!!

Fredagen den 16e Oktober kom Lotten och Emma. Vi fixade tacomiddag!


Lotten värmer tacobröd och Emma är överlycklig inför stundande middag.


Uffe är lite rädd inför den vegetariska färsen vi valt inför aftonen. Men vi övertalar honom att äta och se glad ut.

Lördagen den 17 oktober
Majsan ansluter!! Vi möter upp henne på centralen i Sthlm. Och så är det gamla järngänget samlat :)


Snyggon!!


Ett annat Snyggo vi hängde med en stund. Ingen smålandshelg utan att träffa på smålandsAndreas också ju. En viktig del i järngänget. Han hängde lite med oss på café Hängmattan, där vi tillbringade flera timmar för att slippa regnet. Sedan begav vi oss till Kulturhuset och kollade på en rolig utställning. Efter det tog vi adjö av Andreas, som nu flyttar till Australien. Fanken också. Men önskar honom och hans flicka en lycklig tid där!
Efter en dag i sthlm åkte majsan, emma, lotten och jag hem till Bålsta och myste med pizza och tv. Söndagen bestod av promenad och en träff med Lasse Åberg. Inte illa!

Småland 20-26 okt.
Tisdagen den 20 oktober
tog jag tåget mot hembyn. Jag hade en riktigt behaglig resa. Fick helt omedevetet en handikappplats. haha. Kändes passande och bekvämt. Där satt jag och läste och lyssnade på musik och åt godsaker. Mycket bra resa, trots att jag valt en extra lång, för den va billig.
Väl hemma i Landsbro blev det vila. Mina ben hade svullnat upp till stockar. Helt obegripligt hur tjocka ens ben kan bli. Nästa dag försökte jag mig dock på en liten promenad med pappa och Yasminehunden. Blev en mycket kort promenad, då benen inte riktigt ville återgå till "normalsvullet."


Min gamla lekpark. Den här rutschkanan har funnits sedan jag var liten. Tänk att bara en rutschkana kan framkalla så mycket minnen. Skulle kunna prata massor om den. Vi lekte under den..vi åkte på den...vi satt på den och bankade bucklor i den..Vi lekte kring den..Mycket kretsade kring just denna rutschkana, trots att det finns andra roliga grejer i lekparken.


Rönnbär vid Sotarbacken. Sotarbacken som var den mest branta pulkabacken ni kan tänka er. Konstigt nog är den mer som en kulle nu för tiden :)


Hemma. Varning för hunden! "Den går direkt på strupen!" Som pappa brukar säga ;)


Livsfarliga hunden :)


Mysig morgon i Landsbrohuset. Mamma och jag äter frukost framför nyhetsmorgon med tända ljus.


Yasmine bläddrar i Vetlandaposten och somnar. Det får man en slapp morgon som denna.


Jag träffar syrrorna Maya och Nina. Maya som är beräknad att få bebis exakt 3 månader efter mig. Ehm..man kan säga att det syns vem som är sprickfärdig. Jag ser t.om tjockare ut än vad jag faktiskt är på denna bild. Gud..jag ser ju ut som en...köttbulle på anabola.

 
Vi som är på tjocken på Rundelsvägen i Landsbro :) Uppfödda vägg i vägg i ett rött radhus. Vi följs åt här i livet :)
Det gissades flicka på mig och kanske även flicka på Maya..men kan även vara en pojke. hah..jajja..vi får väl se :) Nåt av alternativen blir det.


Nu börjar det dra ihop sig mot hemfärd till Bålsta. Pappa och mamma ska köra hem mig. Jag längtar faktiskt hem till mitt andra hem. Jag har ju två. "Hem" är både Bålsta och Landsbro. Men i Bålsta finns Uffe..och jag längtar massor efter honom just nu.

Jag längtar så mycket efter dej att jag tar en hårdrocksbild med det hemliga tecknet och dedikerar till dej.
Puss älskling. Snart ses vi!


Hell Yeah vad I löve jo.

Hej då! <3

Jodå så atte..

Publicerad 2009-10-07 16:27:25 i Allmänt,

Hej!
Har inte så mycket att komma med egentligen.
Jag frossar i Icas goda äpplen...



Och jag är så här tjock...



...fast tjockare...Fick inte med storheten riktigt.
35 fulla veckor av 40 idag. Nu går jag in i vecka 36, säger man.
Inte illa...
Jag har ont överallt idag..Kan knappt gå..och halsbrännan vägrar släppa taget.

Det stormar ute och imorgon ska vi på Sweden Rock-kryss. Det verkar ju vara en dum kombination...Håll tummarna för att vi inte sjunker och att jag slipper kräkas av sjösjuka.

Puss och hej.

Mmmmmmmmmmh!

Publicerad 2009-10-06 19:49:21 i Allmänt,

Hej!
Sitter här alldeles sömnig, men just nu gaaanska smärtfri. Är så skönt. Har så ont överallt jämt nu. Foglossning visste jag inte vad det var innan..bara något alla gravida pratade om...Men NU vet jag. Kära nån...
Dessutom har jag varit småförkyld sista tiden. Idag tog den ny sats och satte sig som halsont och ont över bihålor bland annat. Men efter andra eller tredje dosen värktabletter idag,gav det värsta med sig av bihålor och hals. En stor mugg kaffe gjorde sitt också. Kan inte dricka så mycket kaffe nu för tiden, pgr av halsbrännan. Men ibland går det, och då är det såå gott. Kexchokladen till var inte så dum heller :)
Mmmmmmmmh!!

Vet ni vad som mer är "mmmmmmmh!!" Falukorv i ugn. Jag vet att jag pratat om det innan, men det är sååå gott. Jag gjorde ju det häromdagen, och idag åt jag sista resterna. Mmmmmmmmm! :) Så himla gott. Så här såg det ut när jag tillverkade allt det fantastiska!
    
Mums mums mums. Och Potatis till! Mums mums mums!! Husman!! :)

Något mer som är njutbart i min numera havandeskapspenningvardag (sjukskrivelsen är slut..och det är nu havandeskapspenning som gäller) är Lars Winnerbäck! Lars Winnerbäck är höst för mig. Hans skivor passar sååå bra till varje höst. Får så himla fina känslor i kroppen av Winnerbäck och höst. Och denna höst släppte han en skiva precis lagom! Nya skivan kom till mig, på posten, t.om en dag innan skivsläpp. Naaaajs. Först var jag lite tveksam..men nu..åååh jättebra skiva. Krävde bara några lyssningar. Den är fiiinfin. Jag varierar den med lite andra winnerbäckskivor från stora winnerbäcksamlingen. Winnerbäckigt värre!



För övrigt, min mamma har lärt sig att föra över bilder från sin mobil till sin dator OCH sedan skicka bilder till mej. Hon är otrolig min lilla mamma :) Fick denna bild på mail bland annat. Inte klokt vilken snygg dotter hon har ;) Bilden är från julen 08. Tänk..då visste man inte att man skulle vara en sliten mor ett år efteråt :) Får ta en liknande bild denna jul och jämföra..om jag ser gammal och moderlig ut, istället för så här posigt tonårigt ut :)



Ja..för övrigt så är tempen i lägenheten äntligen under 30 grader. Peab har lyckats fixa...ååååh va underbart! Men vi hann nästan bli helt knäckta.

Imorgon ska jag till sjukgymnast klockan 08:00 och lära mej handskas med min ajjiga kropp. Känns knappt som det är någon idé nu..ska ju typ föda snart..Men kanske kan tiden fram tills dess bli lite drägligare.
Jag och Uffe ska även till en kommuntant och skriva på papper att Uffe är pappa till mitt barn och vårdnad och grejer. Känns vuxet och konstigt (eftersom barnet inte är här än) Men bra! Det skulle tydligen skynda på grejer..att man får pengar snabbare när han tar ut sina 10 pappadagar i början...eller ja..nåt sånt.

Någon som har en jättebra plan på hur man lägger upp föräldraledighet? Ni får gärna dela med er av den planen isåfall..det är svååårt. Jag är dålig på allt sådant här vuxet....

Kram och hej!

Nästan.

Publicerad 2009-10-04 12:25:43 i Allmänt,

Hej!
Jag kom nästan igång med att blogga varje dag. Men naeeee..funkar inte helt. Så varje dag kommer jag nog inte blogga :)
Idag är den söndag. Regnig blåsig söndag..Men ibland tittar solen fram..vilket man inte alls förstår..för den passar inte in..Men den envisas med att kika fram ibland mellan skurar och stormvindar, men får se sig slagen hela tiden.


Solen kämpar mellan persienner och moln.

Sedan jag skrev sist har jag varit på föräldrautbildning i torsdags. Var tredje gången. Detta var en bra gång. Vi fick lära oss en massa om smärtlindring i förlossning. Så nu vet jag nog ungefär hur jag vill ha det.
Men sedan fnissade jag bort mycket av tiden när vi skulle lära oss andas genom värkar. hihihih..oerhört fånigt..och barnmorskan fick nästan läxa upp mig lite :)
Men Uffe skulle sitta och klämma hårdare och hårdare om mitt lår..för att simulera en värk..och jag skulle andas mej igenom den. haha..herregud....
Samtidigt sitter det tyska paret, som inte förstår svenska, och ska göra samma sak, och de fattade ju ingenting. "Han klämma mitt lår?" Och hur förklarar man så de förstår..Ja..det var en himla konstig sits :)

Har även varit och fyndat på loppis med Maria. Fyndade overall med öron plus extra mössa, vantar och små tossor för typ 30 kr. Sedan blev det två hängslebyxor och en liten sparkdräkt. Allt som allt 55 kr. Jädrans va ekonomisk mamma jag kan bli om jag fortsätter så här :)

Jag har även stekt massor av pannkakor en dag, som jag serverade en nöjd uffe. Det var jättefula pannkakor, men goda. och det var ju huvudsaken :)


Jag åt vid stekpannorna..för jag blev så hungrig..och det tog så lång tid att steka juuu :)


Mmmmmmmhhhhhhh :) :)

På lördagen vaknade jag upp till en frostig fin morgon. Var så vackert höstljus ute, men svårt att få med på kort..


Den fina dungen, som byter färg till höst.


Frostig åker.

Sedan hade jag Sofie här på lunch. Mycket trevligt!! Jag bjöd på grekisk tacopaj. Helt okej blev det..men min vanliga tacopaj brukar vara godare. Detta var ett nytt recept jag testa, med fetaost i botten. Efter lunchen satt vi i soffan, med kaffe och bullar, och pratade massor, och regnet smattrande utanför.. Mysig eftermiddag!


Sofie kryper upp i min soffa. Fick en fin lila blomma av henne också, och choklad! Finfint :)

På kvällen kom Uffes bror och åt upp resterna av pajen med mej och Uffe. Också trevligt!

Nu ska jag fortsätta sitta i min soffa resten av dagen. Eller jag funderar på att laga lite mat också. För jag är hungrig. Kanske falukorv i ugn och potatis. Men mest ska jag vara i soffan och se ut så här.
Halvt osminkad med tryck av glasögon. (mina glasögon har blivit för små på något vis och spänner vid tinningar och näsa..buhuh..jag är en uppsvullen best..så ibland får jag ta av mig dem..och gissa vad som visas på teven..ungefär..)


Suck och stånk och stön från en trött, halsbrännig ajjig kvinna.


P.s
Grattis Andreas på 30-årsdagen! Måste vara underbart att fylla 30 på kanelbullens dag och allting :) Pussar och kramar till dej.
D.s

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela