I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

SooolOooonsdag.

Publicerad 2009-09-30 12:01:15 i Allmänt,

Idag är det riktigt härligt väder ute. Hög frisk luft och strålande sol. I love it! Önskar bara att jag var lite mindre trött så jag verkligen kunde ta till vara på vädret och kanske aktivera mig lite mer ute.
Men jag är verkligen knäppt galet trött....
Var uppe tidigt idag också, idag var det dock inte bara pgr av peab. Skulle även till barnmorskan. Glömde mina journalpapper, för jag var så trött...klumpigt..Man ska ha med sig papper där de fyller i mina uppgifter för varje gång..Jajja...
Allt var i alla fall bra med mig och bebisen. Hjärtat slog rekord med 150 slag i minuten. Brukar ligga kring 125 annars på morgonen sådär. Men barnmorskan väckte bebisen först genom att klämma och känna hur den låg, så den blev väl lite arg. Precis som mamma så kanske inte bebisen gillar att bli väckt sådär tidigt på morgonen. Bra där bebis! :) Sätt ner foten!
För övrigt följer min mage kurvan exakt..och växer precis som den ska..jag är kusligt normal när det gäller blodvärden, magens storlek, järn, blodtryck...sånt där. :) Brukar aldrig vara så normal. Alla mina krämpor är ju också normala..bara att en del har mer och en del mindre.
Har idag gått exakt 34 veckor av ca 40. Går nu in i v 35, säger man.



Dagens stora dilemma: Ska jag köpa en ny laptop för 3995 kronor? Tror det är denna jag kollat på..kanske..typ en sån här iaf: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbara-datorer-hemma/ENTJ61RB765NC/packard-bell-easynote-si-42 En packard bell, på elgiganten. Jag behöver ingen superdator..bara en som funkar bra för det jag gör..surfar..bloggar..kollar nåt avsnitt av konstiga dokumentärer/dokusåpor på svt play och liknande. Jag har egentligen inte råd..Jag borde inte ta av mina sparpengar..för när jag köpt datorn är nästan inget kvar..Inte hunnit spara in så mycket sedan vi flytta hit och tömde mitt sparkonto. Borde ju ha lite sparat mer till bebisen kanske...å andra sidan har vi ju köpt det mesta dyra nu till den......dilemma...dilemma...

Kvällens uppgift är att vara barnvakt åt Felicia 3 år. Hennes mamma och pappa (uffes storebror) ska på föräldramöte.
Det blir nog livat! Hon är heltossig nu för tiden och far runt som en "jehuuu" som min pappa skulle ha sagt. Vet inte vad det betyder egentligen :) Men hon är rolig i alla fall och pratar om en massa roliga saker. Så det blir nog underhållande också. Vi ska passa henne på deras hemmaplan i Barkaby.


Sol på balkongen. Jag gillar verkligen min balkong. Men orkade bara sitta där en liten stund. Jag är ju såååå trött. Trist.

  
Utsikt från min balkong.



Min fina blomma på balkongen.
Hej då så länge!

Tisdag.

Publicerad 2009-09-29 10:47:02 i Allmänt,

Hej!
Idag är det en Tisdag. Solen skiner och det är ganska kyligt ute.
Jag har återigen gått upp alldeles för tidigt. Min kropp vill sova. Men se det går inte. För Peabs gubbar kan komma från och med ca 08:00 och göra en massa grejer. Det är värmeflöde som skall kontrolleras (elementen är på högsta värme och jag dör värmedöden sakta sakta..så jag hoppas de är klara snart)..och det är nån slags grej med balkongen...osv osv. Så jag bör vara duschad och klar vid 8 varje morgon. För annars kanske jag får sällskap av en peabgubbe i duschen eller liknande.
Tyvärr vet de inte riktigt hur länge de ska hålla på med det här..och det gör mej sååå ännu mera trött. Michelle vill sova och slappna av om morgonen. Hon behöver det. Inom kort kommer hon itne få sova så mycket mera, om hon känner sig sparkande vilde rätt. Har hört att bebisen ofta följer sitt beteendemönster de har i magen, även utanför magen. Och min bebis är vild och vaken större delen av dagen...och natten. Yey.. :)

Idag är planen, om jag lyckas hålla mej vaken, funderar på att smygsova en stund, men igår när jag skulle smygsova lite ringde peab direkt på dörren..och då blev jag yrvaken snurrig och konstig..så jag vet inte om det är värt det.
Men iaf..idag är planen att jag ska måla en pall svart och försöka få ordning i en byrå. Byrån är ful...egentligen vill jag inte ha den..men jag har ingen annan just nu. Skall iaf lägga ned alla bebiskläder jag hade med mig från Landsbro. Det är mina gamla och några av min storebrors gamla faktiskt. Min stackars bebis..kommer vara klädd i 27 år gamla bebiskläder eller 45 år gamla bebiskläder...Unik kommer h*n vara iaf :) Inte så många kommer ha samma kläder. Men några nya har den ju fått också. Som nalleoverallen med öron och några sköna bodies.

Planen idag kan även vara att åka till någon affär och titta efter ett klädesplagg jag kan känna mej lite snygg i, när vi ska på Sweden rock kryss http://www.swedenrock.net/ nästa vecka. Uffe behöver även en jacka. Men Uffe är på jobbet och är sjuk..så chansen är ju inte jättestor att han kommer vara friskare när han jobbat klart idag.
Vi får se...


Packar upp bebiskläder. Vad gillar ni snygga väskan med bebiskläderna i? :) Jag tyckte det var den snyggaste väskan som någonsin skådats när jag gick på mellanstadiet. Hade önskat mej en sån där "sportbag" i en hel evighet. Kände mej urtuff när jag slängde den över axeln med gympakläder kring -93 :)


Jag måste få ordning i detta rum. Men jag har inte råd att få det så som jag vill ha det, med ny byrå, ny hylla, fin fotölj att sitta och amma i osv...Så det är mest ett litet kaos av grejer.


Peabgubbarna är överallt. Här hos grannen.

Hej då for now.

I'm back!

Publicerad 2009-09-28 16:28:33 i Allmänt,

Hej!
Jag är tillbaka. Jag har inte sagt ett knyst på väldigt många månader! Men nu skall jag försöka vara lite mer aktiv igen.
Har väl inte hänt så mycket sedan sist egentligen...Har bara blivit gravid, flyttat, fått reda på att min bästis är gravid också, blivit sjukskriven och nu är det höst. :)
Inget speciellt alltså ;)

Nu räknar jag ned till bebisen kommer. Medan jag gör det är jag alltså sjukskriven för mina krämpor..typ foglossning, ont i ryggen och sån där skit. Sedan blir det havandeskapspenning, som jag fått beviljat från 5 oktober. Så jag jobbar alltså inte mer innan bebis kommer. Därför kan man behöva blogga lite :)



Tuggar gaviscon mot halsbränna och är almänt menlös. Sådant jag gör om dagarna. Jag tror sammanlagt jag tuggat ungefär 200 gaviscon senaste månaden. Rekord?


Jag träffar folk ibland också. För en vecka sedan åt jag linssoppa med Sofieeeeee i Uppsala. I lööööve Sofie.

    
Slukade soppan så snabbt att jag inte hann fota den. Linssoppa på Café Cappuccino i Uppsala.....mmmmmmmmmmm.


Uffe och jag har även varit i småland och hämtat hem lite bebisgrejer. Mamma och pappa fick fina Castillion-tröjjor, och blev rockiga värre.


Bäddade i vagnen. Min mammas hemstickade filt ligger överst. Fick en verklighetskänsla...hela graviditeten har varit så overklig..även om jag mår dåligt eller känner barnet sparka, kan jag knappt fatta att jag verkligen ska bli mamma. Men när jag bäddade vagnen tror jag det gick upp för mig en liten stund. Så tårarna började spruta. Min egna bebis ska ligga där om bara sådär 40 dagar, kanske. Helt otroligt....


Tjockis i v 34, med hopp om att knäppa byxorna. Det gick inte med dessa. Får sätta på mig mina höga mammabrallor igen. Man ser sömmen efter dem på maggen. De är grymt sexiga...nooooot. Mitt klädutbud är hiskeligt begränsat just nu.

Hej då så länge! Vi hörs snart igen!

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela