I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Vårt barn är här!

Publicerad 2009-11-19 18:53:09 i Allmänt,

Vi fick ett barn till slut!! 3460 gr och 50 cm.
Föddes på sin morfars födelsedag 091116 klockan 15:54.
Var hemma ett dygn senare, och nu anpassar vi oss till vardagen.

Svårast av allt är amningen. Men jag kämpar med såriga bröst. Aj. Hon är en toking på att smutta loss.

Puss och tack för alla Grattis!!



Vår dotter, Lillstrumpa.
Snart ska vi nog komma på något namn som passar.
Men det är svårt. Du är för underbar för alla namn.

AJ.

Publicerad 2009-11-15 16:08:51 i Allmänt,

Heej!
Jag är liiite utav ett vrak nu...Om jag inte skriver på ett tag, på facebook eller här, är det nog mest för att jag inte orkar...inte föder...
Haft huvudvärk och darrat hela dagen.
Värkar sedan i torsdags ju...började eg i onsdags t.om med ökad molvärk och diverse...
Igår blev värkarna värre...var in på förlossningen i natt..led så himla mkt. På vägen dit hade jag värkar var 4e minut..när jag var där var 10e minut..
Bm undersökte mig..öppen 1 cm bara..latensfasen än.
Jag trodde inte man kunde ha så här ont så här länge..(läst att man är i den där fasen högst 2 dygn..men stämmer tydligen inte) ...Var heeeeeelt olidigt på vägen hem..hade värkar heela tiden..och kändes som jag skulle dööö...Värkar känns like hell!!!
Hemma tog jag tabletter jag fått med mig..bricanyl och två citodon som skulle lugna sammandragningar och värkar, så jag fick sova...
Somnade till slut..när värkarna började mattas av...

Nu sitter jag här med diffusa värkar igen..kommer och går..Tydligen kan det vara så här i många många dygn...Bm kunde inte alls säga när det skulle bli...buhuhuh...orkar inte..
Man ångrar ju sig nästan...vill inte ha barn mera..heh..Jo klart jag vill..men allt känns just nu som en mardröm.
brrr.....

Och stackars Uffe fick bara sova 2 timmar i natt, nu är han och jobbar. Han är så tapper och stöttar mej väl.
Älskar dej.

Hej då.

Värkar utan bebis.

Publicerad 2009-11-14 11:24:36 i Allmänt,

Ingen bebis.
Haft värkar till och från i över 30 timmar...Men ingen bebis..tar aldrig fart på riktigt..
Nu är jag ännu mer frustrerad än jag var för ett par dagar sedan, just eftersom värkarna har börjat..men liksom inte blir till något mer...
Samtidigt lite nervös..Värkarna gör rejält ont ibland...och då får man en försmak på vad som komma skall..Men jag SKA fixa det!!!

Kom uuuuuuuuuuuuuuuuuuut.

Jag har gått över.

Publicerad 2009-11-12 15:37:23 i Allmänt,

Hej.
Jag har gått över tiden. Faaaanken. Jag vägrade vääägrade att gå över tiden. Men nu har jag gjort det ändå. Jag skulle ju haft barn igår..eller innan igår.
Men nu har jag varit gravid i över 9 månader...Man vill inte vara gravid i över 9 månader...Prick 9 räcker gott och väl..inte en dag till.
Men men..så är det i alla fall..och idag blir det heller ingen bebis.
Det har hänt grejer med min kropp..och händer lite just nu också..Men inte lika mycket som det hände igår.
Misstänkte att vattnet började gå lite igår t.ex..Ska inte ge er några detaljer..men inget mer har hänt på den fronten direkt..Har också haft en hel del lindriga värkar och sammandragningar några dygn...Haft svårt att sova osv..
Jag är trött.

Blev ingenting med igångsättning och dylikt. Jag är mycket besviken på mödravårdcentralen här nere. De lovade att göra allt för att få mig till bedömningsenheten i uppsala, för att kolla upp om förlossningen är på g eller ej.
Men de ringde inte ens dit..Igår när jag var där, ringde min barnmorska till slut..Men hon sa knappt vad ärendet gällde och fick nej. Orkar inte dra hela historien..men jag är så himla besviken...
Jag ville ju bara bli uppkollad..om jag ska förbereda mig på många dagar till med denna foglossning, sömnrubbning, halvkassa blodtryck, yrsel, huvudvärk...Eller om det kanske är på G inom kort..

Och jag vet flera som det funkat väldigt bra för med igångsättning..Men här vill de inte ens tänka tanken.
Just nu vet jag en som blir igångsatt just pgr av foglossning. Men icke icke jag..nepp...

Hoppas så att min kropp sätter igång och föda av sig själv. Vet inte riktigt vad jag ska göra medan jag väntar..Jag har gjort allt...jag kollar på tv..jag sitter vid datorn...jag läser lite...jag äter...och äter...och äter....ibland lämnar jag lägenheten för besök på ica..men mest vill jag vara ganska stilla..har så ont...och barnet tynger så neråt.

Barnet är fixerat nu iallafall..och har sjunkit väldigt långt ned, sa barnmorskan igår. Är väl därför det är extra svårt att gå.


Missnöjd.

  
Jag vill inte se ut så här längre nu...tack.

I lördags var vi och hälsade på vår ofödda bebis kusiner. Felicia och lillebror..som kanske ska heta Filip..eller Philip..eller något annat. Han fyllde 2 veckor.

Kanske Filip/Philip nånting...


Felicia fotade också.


Liten liten bebis.

Sedan åkte vi in till stan och åt middag. Det var gott och mysigt. Gick sedan på bio. "En julsaga" animerad, oc vi såg den med 3d glasögon. Var ju lite spännade och annorlunda :)

Jepp...så är läget...
Vi väntar vidare...Jag smsbombaderar alla när bebisen är på G eller kommit. Så allt ni behöver göra är att sitta där borta och hålla tummarna allihopa. Man kan säga att jag gör skitjobbet och ni får de lite enklare jobbet :)

Hej då så länge.

Så ont.

Publicerad 2009-11-05 21:48:24 i Allmänt,

Jag har så ont överallt att jag mår illa.
Satt uppe och grina halva natten och ajjade mig.
Foglossning är det värsta som hänt mig..känns det som just nu iaf.
För bara ett halv år sedan ungefär, visste jag inte ens vad foglossning var.
Usch.....

Dock enormt glad över världens minsta brev, men med världens största finaste budskap jag fick idag. Kunde inte kommit på en bättre dag.
Sofie i Uppsala, du är helt underbar. Tack tack tack tack. Verkligen otroligt mycket tack!!


 
"Jag har tur som har en kompis som dig" står det. Och ett gulligt brev.
Kuvertet är bara lite större än en tändsticksask :)


Imorgon ska jag ringa mödravården och beklaga mig..Jag hoppas att någon skall se till mig som individ och verkligen vilja hjälpa mig. Känns som det inte händer så ofta ..iaf inte i detta landsting. Ingen får behandlas annorlunda..då blir det orättvist..iaf när man är gravid.
Men jag hörde om en som fick en igångsättningstid pgr av att hon hade så ont av sin foglossning. Snälla...Låt det hända även mig..
Jag orkar inte mer...

39+0

Publicerad 2009-11-04 15:15:34 i Allmänt,

Hej!
Ja vad betyder 39+0? Joooo det betyder att jag gått 39 veckor plus 0 dagar i min graviditet. Alltså 39 fulla veckor av 40. Dock kan det ju tyvärr bli upp till 43 veckor om jag har otur..Tydligen kan de vänta upp till 3 veckor efter beräknad födelse, innan de sätter igång förlossningen. Puh...Snälla låt inte det hända.
Jag bangar inte att föda imorgon. Har sagt ett tag att jag banne mig ska föda barn på torsdag den 5 november...Men jag tvivlar..Har inga direkta känningar precis...Men men...man vet aldrig..Kanske bara sätter PANG så är det igång. ÅÅH hoppas.

Samtidigt..helt sjuuukt overkligt fortfarande att jag faktiskt ska föda barn. Jag?! Föda fram ett barn?! Lilla Michelle som knappt är torr bakom öronen än. Nej..jag fattar det inte. och det är en sådan himla märklig känsla.
Man går här med största magen, man får kickar i hela magen, man känner bebisen hicka, man har sett den på ultraljud, man har packat väskan till bb, man har i princip allt man behöver i hemmet för en bebis....MEN ändå fattar jag det inte? Att jag; Michelle ska bli en mamma, och Uffe ska bli en pappa. Och att vi ska dela detta ihop. Det är ju helt galet! Vilken grej han och jag gjort. När skrutten kommer ut har Uffe och jag starkare band till varandra än vi någonsin haft med någon annan...Det är så häftigt. Och lillskrutten är en blandning av Michelle och Uffe...han är vi. (ja jag sa han..men jag tror det blir en han..hihi)


Trött ruffsig blivande mamma.

Igår bestämde jag mig för att vara aktiv. Utmana mig själv. Kanske kommer barnet fortare, om jag rör på mig. Så vi gick i eländig terräng, nästan klättrade i berg, och höll på. hehe. Idag har jag dubbeltont av min foglossning. Men men..det får det vara värt, om det kanske gjorde så födseln kom närmare.

Här är lite bilder från äventyret vid klipporna.





Fågelskådar, men skådade "bara" ett slott långt borta.


Så här ser en trött gravid aktiv kvinna ut. Jag ser annorlunda ut. Mina ögon är konstant påsiga och trötta.
Undrar hur jag kommer se ut när jag fött, och bebisen skriker om nätterna. Hmm..
Mina vackra dagar är förbi :)


Någon som dock är snygg är min sambo. Jösses vad du är snygg.
Jag vill äta upp deeeeeeej. snyggo snyggo snyggoooooo.


Han är rolig också! Värsta kapet :)


Letade oss ner till vattenbrynet. Blåste massor, och vattnet väsnades med höga vågor.


Uffe på sten.

 



 
Här är vi! Hejhej!


Plumsar hem i höstlöven och väntar på bebisen..Passade på att dammsuga hela lägenheten också, nu har jag varit aktiv så det räcker och blir över.
Så i skrivande stund vilar jag...mmmm skönt.....Slappdag..

Hej då!

Alla helgons dag

Publicerad 2009-11-01 11:12:43 i Allmänt,

Det är lördag den 31 oktober.
Jag gillar inte det där med halloween så mycket alls...jag föredrar alla helgons dag. man tänder ljus för de man vill minnas, och minns. Man springer inte omkring utklädda och skrämmer varandra och tigger godis. Amerikanskt tjaffs.
Jag har inga gravplatser att gå till i Bålsta. Mina nära ligger begravda någon annan stans. Men vi besökte ändå en kyrkogård denna dag. Jag tycker det är så fint med alla ljus och stämningsfullt på något vis.



Så vi tog en promenad vid kalmar kyrka. Ja, det är konstigt att saker heter Kalmar här i Bålsta. Men känns väl bra för en smålänning :) Vi har Kalmar kyrka... Kalmar sund..osv.


Ganska svårt att fota mörker och ljus, när man inte kunde ställa kameran på något. Blev skakigt. Men ja..det var väldigt fint där på kyrkogården i alla fall...

Sedan hade vi ju tänkt att gå på bio. Men det blev inte så. De filmerna vi ville se gick för sent på kvällen. Uffe jobbar ju helg, så han skulle upp tidigt på söndagen. Blev film hemma istället sedan. Men det gick väldigt bra också. Gårdagen var ju ganska mycket åka bil och kaos. Så att ta det väldigt lugnt var heeelt ok.

Jag började äntligen med projektet: Packa väskan till B.B också. Kändes konstigt att packa åt en människa man inte träffat än. Kom på att jag ska köpa ett par bebisbyxor extra och en mössa..Får bli inom kort. För jag tänker föda snart! Packade även lite kläder åt mig själv och sådär..Och choooklaaad! Man måste ha choklad när man ska föda barn.



Sedan avslutade jag kvällen med att läsa en god bok: Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst." Jätterolig och bra bok! Läs den! Skräms inte av knasig titel :)



Till slut..så här såg jag och Uffe ut denna lördag. Vi är så menlöst söta ibland :)


Hej då :)

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela