I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Sprutor, kalas och sånt..

Publicerad 2010-02-28 18:04:24 i Allmänt,

Hej.
I Fredags var vi ju på Bvc. Ellen är 61 cm lång och väger 6240 gr! Inte illa! Hon fick även två sprutor som jag berättat om tidigare. Mycket blod kom det också. Så vi fick sätta stora plåster på. Men hon slapp i alla fall den där febern, och det onda lindrade vi med alvedon..


Nakenfis med plåster

Igår var vi på kalas. Ellens farmor fyllde år. Ellen hade en riktig snygg outfit. Kläder hon fått av Lotten, och ett hårband hon fått av mormor. Sötast på stället :)



Men man blir trött av kalas...



Då är det skönt att få släppa ut håret ur hårbandet..eh..och gosa lite med pappa....





Idag har vi varit på babysim. Ellen plaskar och gillar verkligen vatten. Inga problem med att få massa vatten över huvudet heller. Det är bra! För om två gånger ska vi börja dyka!
Efter man har simmat blir man dock väldigt trött. Då är de skönt att krypa upp i soffan och gosa med Dino och vänta på mat...


Hej då!

Sprutan.

Publicerad 2010-02-26 17:54:58 i Allmänt,


Idag får Ellen lite extra kärlek och närhet. Är lite synd om henne. Hon fick två vaccinationsprutor idag. I ett varsitt lår. Stackars Ellen. Hon grät och grät och tårarna ville aldrig sluta rinna.
Jag tyckte så synd om henne.
Än så länge verkar hon klara sig undan feber. Hoppas hoppas det förblir så. Jag har petat i henne alvedon i alla fall och hon har fått hänga mycket på min mage och gosa.

Trevlig helg från oss.

Hur söt kan man va?!

Publicerad 2010-02-25 09:55:12 i Allmänt,


Ja...alltså jag tror jag är där nu. Jag är där när man blir helt uppslukad av sitt barn. Påminner om förälskelse. Man blir helt pirrig i hela kroppen av att bara lukta och pussa på henne.
Hon är ju helt sjukt fantastisk. Jag skulle kunna prata enbart om henne i i alla fall några timmar, om någon bad mig :)
Hon är bäst. Den bästa bebisen i hela hela världen.

Trots detta är jag en sådan mamma som inte har så stora problem att lämna henne till en barnvakt inom familjen. Jag har fått många reaktioner på att jag lämnade bort henne en natt till farmor när hon var 2,5 månad. Exempelvis när man diskuterar i forum på nätet, men även från bekanta osv.
Jag skiter fullständigt i den kritiken. Ellen mår bara bättre av att få träffa flera som älskar henne, och hon vänjer sig vid andra människor, och är ju inga okända som får ha henne. Det var farmor. Jag märker i mitt yrke som förskollärare att de barn som fått vara med andra än bara mamma och pappa jämt, är mycket enklare att skola in och anpassar sig bättre till en ny miljö och nya människor. Så om jag inte märker på Ellen att hon far illa av att vara hos farnor t.ex...då får hon vara hos farmor. Och jag som mamma kan ladda batterierna och bli en ännu bättre mamma med ännu mer glädje och energi!
Detta hade såklart inte funkat om jag ammande. Men nu gör jag inte det, och jag har kommit över den sorgen också, att det inte funkade. Så nu lever jag efter hur det blev. Och det positiva med att inte amma är just att Uffe kan ta lika mycket ansvar som jag, och att andra kan passa henne över natten t.ex...
Självklart saknar jag henne när hon inte är med mig. Men jag vet att det är bra för oss båda.
Och jag tokÄLSKAR den här lilla ungen.
Och hur många gånger har jag inte haft henne hos mej från det att hon föddes....well..det är 1 natt, plus 5 timmar, en gång, när min mamma och pappa hade henne och jag och Uffe var på Europe.
Thats it.
Är på tiden att jag får lite egentid snart igen. Längtar jag efter. Är kul att bara vara Michelle ibland också. Eller Uffe och Michelle bara.


Jag hoppas bara vi får ordning på din mage, Ellenälsklingen min. Du gnäller och har ont mycket. Imorgon ska vi till Bvc för lite försenad 3månadersvaccinering och kan även prata mage.


Tokisar säger hej då!

Mayas Liv.

Publicerad 2010-02-24 17:28:48 i Allmänt,


Här är Mayas och Andreas Liv. Verkligen ett litet Liv.
Liv Siri Leah.
Längtar sååå tills jag får pussa på dej.
Och mina ögon tåras när jag ser att du har Ellens avlagda body på dej :) Tänk att någon kunde återanvända Ellens 50/56or så snart. Känns urfint att du fick en kasse av hennes söta kläder.
Så sorgligt när hon växte ur dem och de bara låg i byrålådan. Nu får en annan sötis dreggla och bajsa ner dem :)

Puss Puss Puss på dej Liv.

Lite slö vardag..

Publicerad 2010-02-24 11:38:45 i Allmänt,

Sedan jag och Ellen kom hem från småland har vi varit lite gnälliga. Eller det är väl mest jag som varit gnällig, men Ellen har fått till några riktiga gnäll och skrikatacker hon också. Jag har lite ont i halsen hela tiden till och från..förstår inte varför det bara håller på och håller på...Och min rygg är på väg att gå av. Jag måste verkligen börja träna ryggen. Den var ganska pajj innan..och sedan dess har jag burit på en gigantisk mage och nu bär jag på en..ja..hyffsat gigiantisk bebis hela dagarna :) och jag kånkar barnvagnsdel upp och nedör trappor..och ja..jag misshandlar min rygg ganska rejält. Och den börjar säga ifrån ordentligt nu...Tack och lov för värktabletter, det får funka idag..skjuter upp problemet lite...

Solen strålar idag, och det är -12 grader ute. Det är fortfarande liiiiite för kallt för att gå på promenad. Ellen uppskattar inte sådan kyla har jag märkt. Det är lite trist..Men kanske lika bra, då slipper jag kånka på barnvagnen, i den långa trappan, med min rygg..

Snökaoset fortsätter hör jag på nyheterna...helt otroligt. Vi har haft snökaos på vårt tak..jag började bli lite rädd för att taket skulle rasa in på oss, och kunde inte riktigt somna igår. Det knakade som fanken i taket. och det har hängt många många många kilo snö över vårt sovrumsfönster, som bara byggts på och byggts på. Sett jätteknasigt ut. Jag la väl upp en bild på det sist, men nu har det varit ännu värre. Massor avs nö som liksom tippat över, men itne vill släppa taget. Idag fick den dock släppa taget. Det var gubbar på vårt tak och skottade. Det lät som ett jetplan körde fram och tillbaka på taket, men skönt att få bort snön faktiskt.

 
Fotar gubbarna på takets skuggor. Visst är jag konstnärlig så hälften vore nog? ;)

Annars som sagt har vi mest varit hemma och slöat och gnällt och gosat och fnissat. Här följer lite bilder från senaste dagarna..


  
Ellen har ätit och är söt och nöjd.


Så här kallt borde det inte få vara. Men det var det, i måndags. - 27,7 grader.


Wohoo ett rådjur letar mat i dungen. Ser ni rådjuret? hehe. Det vandrade fram ganska nära vårt fönster till slut. Vi bor som om vi vore med i programmet "Mitt i naturen" på typ...eh..typ.


Ibland hänger Ellen på min mage. Det är smidigt när man diskar, och vill plocka lite med grejer... Ibland kan hon ligga och leka lite själv, men ofta vill hon ha mamma nära. Då får hon snällt hänga där, och det gillar hon. Hon gillar även sin egen spegelbild. Jag förstår henne. Är man sådär söt så måste man ju uppskatta att se sig själv. Hon lyser i alla fall nästan alltid upp så fort vi ställer oss vid spegeln i hallen, eller studerar sig själv mycket nyfiket :)

  
Ellen har såklart en supermandräkt. Hon är ju SupermanEllen.


Ellen har såklart en nalleoverall. Hon är ju en nallebjörn. Lika gosig i alla fall.


Vi tog oss ut igår, åkte till willys och storhandla för barnbidraget. Nu är vi panka igen. Men vi lever på willysvaror, kärlek och gos nu ett tag :)

Hej då!

Ellen och jag på äventyr.

Publicerad 2010-02-21 18:28:22 i Allmänt,


Ellen och jag var i småland hos hennes mormor och morfar i en vecka. 13-20 feb.
Här med morfar Svenne.




Här med vovven Yasmine.


Vi var på många promenader. Här är mamma Michelle med mamma och mormor Yvonne.


Jag och pappa + extravagnen vi fixat att ha i småland + hund.


Morfar Svenne kör barnvagn.


Med gammelmoster Madde och mammas kusin Moa.


Med mammas kusin Björn.


Redo för promenad igen i fina tröjan hon fått av Emma.


Vacker som en dag i hemstickat. Marianne som jag bodde granne med som liten, och som var som en extramormor till mig, har stickat till lilla Ellen.

Ellen och jag.

Och Maya, min bästaste, fick en dotter hon också. Den 19 feb 01:30. 50 cm och 3030 gr!
Hon skickade mig denan bild från sin mob! Otroligt! Helt nykläckt. Hon kommer bli så poppis i Växjöskogarna med sin gulliga farbrorfrisyr :) :) ;)

Otroligt! Kan inte förstå att hon äntligen är född!

Sedan var det en hiskelig färd hem i snökaos. Även tågresan till småland var försenad. Men nu blev det ännu värre. Så idag, söndag är vi ganska trötta både jag och Ellen.

Ellen tar en liten tupplur efter frukost i solskenet (?! inte sett solen på veckor, med idag fanns den där!)


Brrrr!!!


Det hänger lite lite snö från vårt tak..hehe..


Snö snö snö.

Sedan tog vi oss, efter mycket om och men, till babysimmet.
Låset vi låser underdelen till vagnen med, hade frysit. Så jag kunde inte gå dit som jag tänkt. Fick inte upp låset. Som tur var kom Uffe hem tidigare från jobbet och vi åkte i ilfart till simhallen och hann precis! Lite tur var det ju också att Uffe kunde vara med och fota!











Ellen gnällde hela tiden innan vi kom till badhuset. Men väl där var hon lugn som en filbunke och njöt. Härligt att vi inte fått en vattenkruka till dotter.

Hej då!

jorå..

Publicerad 2010-02-10 18:49:30 i Allmänt,



Hej! det är bara vi. Just idag är ingen jättebra dag. Ellen har skrikit så tårarna sprutat.
Jag tyckte så synd om henne så jag börja gråta lite själv.
Usch. Måste göra något åt hennes mage. För det verkar vara det som ställer till det. Inte kul att se henne ha ont.
Men vi tog oss till öppna förskolan; Minipigan på eftermiddan. Det var väldigt trevligt där, och Ellen verkade trivas!
Gillade helt klart denna öppna förskolan bätte, än den på kyrkcentrum, där vi hängt innan.
Så mer Minipigan lär det bli. För barn mellan 0 och 12 mån.


fotar oss i den stora spegeln. Lite suddigt.


Det här hände en annan dag....


Babyrytmiken i måndags. (på kyrkcentrum, denna kommer vi gå på varje måndag där uppe i alla fall. Betalat en terminsavgift) Gissa vilken bebis som är en docka..eller nåt..heh.
Det går tre bebisar och 2 dockor på babyrytmiken. Lite märkligt kanske. Men men :)


Hej då!

När Uffe inte är hemma upplever Michelle nostalgi..

Publicerad 2010-02-09 16:54:14 i Allmänt,



Ellen och jag diggar gamla Håkan-dängor (när hårdrockarn inte är hemma), som får mej att tänka på discogolven, på kalmar nation, under studietiden i Uppsala...Åh :) Då stod man och skuttade småberusad på cider, nu skuttar man i ett kök medan man lagar potatisbullar och sjunger till sin dotter...ja jag säger då det =)
Ursäkta mitt halvtaskiga trallande :) :)



...och så lite tjock och naket...



Ellen vill mest sitta upp nu för tiden. Inte ens halvligga är nåt att ha.

puss

Bilder från vår vardag.

Publicerad 2010-02-07 17:03:17 i Allmänt,


Vår sötnos snart 12 veckor.










Ellen har happy hour.


Rockertjejen.


Ellen äter själv. Med lite hjälp av en tröja, som håller uppe flaskan.


Uffe, Ellen 2,5 månad och Maja 6 månader. (Maja är liten för sin ålder, inte Ellen som är bamsestor.)


promenad.




Morsan.






Uffe skottar skottar.


skotta skotta snö.


utanför vardagsrummet.


mkt mkt snö.


Matat fåglarna. Lilla fågelhuset syns knappt. Men det hänger ett i trädet i dungen.


Babysim för första gången 7 feb 2010


viftar och värmer upp.

Hej då! :)

Ellen och Michelle är sociala.

Publicerad 2010-02-01 15:26:17 i Allmänt,

Hej!
Ja det har varit en social vecka faktiskt. Ellen och jag har varit på babyfika med jättemånga bebisar. Jag har aldrig sett så många bebisar på en och samma gång. Vi var där med Camilla, Håkan och Casper. Camilla och Håkan har vi lärt känna från föräldragruppen. Casper är ett par veckor äldre än Ellen bara.


Casper och Håkan.


Ellen kollade nyfiket in alla människor och minimänniskor. Men till slut somnade hon gott.

Vi har också varit på babyrytmik med Casper och Camilla bara. Och jag menar bara vi. Inga andra kom. Så det var Ellen, jag, Casper och Camilla och två stycken som höll i det hela. Men det var ganska mysigt! Vi sjöng och rörde på oss.


Casper och Ellen vilar ut och småpratar efter passet.


"alltså vad tyckte du Casper..jag gillar bäst den där låten om spindeln..."Mm aa den va helt okej.."

När vi inte är sociala umgås vi bara med varandra och myser. Så här ser Ellen ut alltid nu för tiden. Handen i munnen och mums mums. Som ni ser på en bild ovan sysslar Casper med samma sak. De verkar vara i samma fas i livet :)






Mysa på golvet. Just nu inte så poppis att ligga på mage. Vill mest bara sitta upp, med lite hjälp, eller ligga på rygg och sparka vilt. Men ibland är det ok att träna på magläge.

 
Hänger på golvet tills min rumpa skriker efter något mjukare underlag och min rygg gått av :)

  Skönt att vila lite ihop i sängen ibland.


Eller så kan man sova i soffan och gosa på snuttefilten hon fått av min bästis Maya. Hon har en väldigt speciell relation till denna snuttefilt. Ibland pratar hon så högljutt och vilt med den så det ekar i hela lägenheten. och ibland sover de bara fint ihop
.

I lördags vaknade jag till en röd soluppgång. Vi bor så himla fint. Uffe och jag är helt betagna i vår skogsdunge och vidderna runt om. Är nog inte så speciellt egentligen. Men när man bott antingen i Gottsunda i Uppsala, eller mitt i bålsta vid järnvägsspåret, så känns detta såååå underbart.

Denna vackra morgon följdes av en stressig förmiddag och eftermiddag. Uffe skulle iväg och spela med sitt band i stockholm, Klubben. Jag och Ellen skulle fixa iordning för hennes första natt utan sin mamma och pappa, för jag skulle kolla in Uffe på klubben och sedan hänga med dom på fest. Ellen skulle till farmor. Så Ellen blev hämtad av farmor till slut och jag begav mig till stan med pendeln.
Kändes urmysko att åka iväg själv sådär, men skööönt. Jag litar på Farmor Bettan.

Festen i Kungsängen blev lyckad, efter spelningen. Jag lyckades slappna av så pass att jag fick spänningshuvudvärk. Men den släppte till slut, och jag fnissade så tårarna rann med tjejerna och killarna.
Vi var hemma hos Micke och Kristin.

Kristin :)


Micke och Lina.


Fantastisk korvdans. (man står och gungar på olika sätt som en korv helt enkelt..) Magnus, Lina, Jennie och Johannes.


Uffe och jag.


Fnissig jag.


snyggos!


Uffe kör lite scener ur showen tidigare under kvällen :)

Dagen efter blev en lugn och mysig sådan. Ellen var glad och gosade gärna i sängen, efter vi hämtat henne hos farmor. Vi var även på Åbergs och åt lunch. Mysdag!


Ellen prutar med läpparna precis som mamma brukar göra när hon posar :)


Vi gick även igenom det jag filmat under gårdagskvällen när Castillion spelade. Ellen hade ju inte varit med, så hon var glad att få se pappa sjunga.


Japp det var allt för nu. Vi ses!!


Ellen 11 veckor 1 feb 2010.

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela