I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

16-månaderskris?

Publicerad 2011-03-17 14:53:44 i Allmänt,

Hej!
Ja..Jag har kommit på ett nytt ord tror jag. Min unge har en livskris eller något. 16-månaderskris? Kan man ha det? Bara det inte slutar med att hon piercar konstiga kroppsdelar och tatuerar in en drake eller något annat oövertänkt.
Hon sover i alla fall som en spädis. URdåligt! Skriker och skriker. På förskolan har de .tom börjat ge sken av att hon är gnällig. I början var hon ett mönsterbarn. Hon skriker på natten i perioder ibland på två timmar, skriker när hon vaknar vid 05tiden på morgonen, skriker när hon ska byta blöja, skriker när det är meningen att hon ska leka lite innan frukost, skriker när hon ska äta frukost, skriker när hon ska klä på sig, skriker hela vägen i vagnen till förskolan, skriker när jag lämnar över henne. Skriker när jag hämtar henne, skriker när vi går hem (Alla som rör sig på gångvägen över åkern vid samma tider måste vara ganska trötta på den blå vagnen, hysteriska barnet och sammanbitna mamman. Skriker när vi kommit hem. Kan ha någon stund av lek och glädje vid 17-snåret, sedan vänder det igen. Somnar dock gott vid halv sju-tiden. Men efter några timmar komemr första nattskriket. Hon är numera helt hes.
Och huset vi bor i är itne lyhört. Men min granne hade hört henne genom golvet häromnatten och tyckt synd om oss. Heh. Tur att hon bara tyckte synd om oss och inte hatar oss :)
Hoppas Ellen snarast tar sig ur denna livskris.
För det håller på att bli lite utav en livskris även för hennes föräldrar om hon fortsätter så här. Och jag tror inte vi passar i tatuerade drakar över hela kroppen. Och Uffe bör inte skaffa ring i örat.

Allt låter kanske en smula överdrivet..Visst kan hon ha lite fler ljusa stunder vissa dagar. Men över lag är det faktiskt helt jäkla extremt.


Arg och räcker diskret fingret åt sin mor?


Pappa försöker muntra upp med lego....


Det funkade inte...

Ibland har hon dock sina stunder som sagt. Här överöser hon våldsamt pappa med klappar, pussar och gos.


Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela