I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Hopp, mys och skrik.

Publicerad 2010-03-30 21:54:52 i Allmänt,


Ellen har fått en hoppgunga den 26e mars. Den tycker hon är jätteskojig! Hon är liiite på gränsen för kort och liten för den. Men hon tycker det är skojigt ändå. Och jag tycker det är skönt att ha lite fler saker att ta till för att stimulera henne när vi är hemma. Och så slipper jag hålla henne i ståläge hela tiden, som är hennes bästa läge just nu. Stå stå stå och hoppa. Det är roligast.


Efter ett hopp-pass, kan man ligga och vifta med armarna som en tok.
och dreggla lite..


Ellen är fortfarande snorig. Jag hoppas det går över snart. Hon är himlans pigg, men snorig. Några gånger om dagen får hon dock riktiga downs och gnäller eller skriker hysteriskt sönder både mej och Uffe. Jag misstänker tänder, magvärk eller förkyldningsont i kroppen. Vet inte..Kämpigt är det i alla fall. Och sova på nätterna..det gör hon icke särskilt mkt..suck å stånk. Tur att hon är så söt. Verkligen tur. För hon har nämligen smittat Casper, sin kompis, med denna förkylding också. Kaaan ju ha hänt när hon råkade nysa honom i ansiktet i onsdags. Flåååt Casper. Men som sagt...hon kommer undan med även det..eftersom hon är sååå söt.

I lördags den 27e släckte ni väl lamporna en timma? Hoppas det. Annars blir jag tjurig. Jag och Uffe satt i mörkret och fnissade utan lampor.

Värmeljus.


haha ehm..ja. Man kan ha kul när det är mörkt.



I dag, Tisdag, åkte vi till landet. Det var första gången Ellen var där utanför magen. Nu fick hon sitta i bärselen utanpå magen istället. Vi skulle dit och plocka lite ris till påsken. Man måste ju dekorera fint när man får storfrämmat. Mamma och pappa och Yasmine kommer hit på torsdag.


Ellen i bilstolen.


Snön hade smält likt ett hjärta när vi kom dit. Kändes som ett fint meddelande typ :)


Ellen är nyfiken på fåglar och andra "naturljud" på landet..







Fotosession.
Jag och Ellen...












Och Ellen och Uffe, denna dag, 30 Mars 2010.
(Observera Ellens solbrillor. Inköpta pgr av att hon haaatar sol i ögonen. Bara nyser och gnäller när solen sticker henne i ögonen.)



Pappan gör grimaser..Ellen fnyser mest.




Snyggaste bebisen ever!


Familjen..

Och kaffet...


Hej dååå.

Krasslig Ellen..

Publicerad 2010-03-25 18:25:28 i Allmänt,

Ellen har gått och blivit lite krasslig. Det rosslar och gnälls. Stackars. Är hennes onda far som har smittat henne. Han har varit hemma från jobbet hela veckan. Jag hoppas det stannar vid krassel bara, så hon inte blir dundersjuk. Hon har klarat sig utan att bli sådär riktigt sjuk under de 4 månaderna hon funnits till.


Krasslig tjej gosar med sin Dino.

Lite frisk luft har vi fått idag i alla fall. Gav mig ut på promenad, och det var himla kyliga vindar, så den blev inte lika lång som jag tänkt från början. Men var väl ute sådär 30-40 minuter i alla fall.
Sedan har vi lyssnat på barnvisor, dansat och gosat i soffan.....oooooch gnällt. Ellen har skrikit en del och gnällt gnällt gnällt..och jag har gnällt lite över att hon gnällt. Heh :)


Myspys..

Ikväll spelar Uffe med sitt band www.castillion.se på club Anchor i Stockholm. Så jag är ensam hemma med Gnellen. Jag hoppas hon är lite snäll mot sin arma mor ikväll.

Sänder massor av lycka till och energi, till min mamma och pappa som började renovera där hemma idag. Kommer bli superfint! Håll ut i kaoset!

Så här såg det ut igår när vi bloggade, föresten. Ellen var helt vild...


Hej dååå...

Onsdag.

Publicerad 2010-03-24 20:15:42 i Allmänt,

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Hej.
Ellen sov så himla dåligt i natt. Jag är ett vrak idag.
Men jag tog mig till öppna förskolan i alla fall. Nånting måste man göra. Hon är så gnällig annars.
Hon var värsta charmtrollet på Öppna förskolan. Jag förstår inte varför det är sådär. Hon kan va ett monster hemma, men så går vi dit där folk är, då blir hon värsta lilla gullungen.
Mamma och hemmamiljö duger inte en hel dag.

Häng med bästisen Casper igen...



hålla handen..


Hemma hänger Ellen och min gamla docka

       
Hej då från en sötnöt som inte sover.                      

Vad har vi för oss?

Publicerad 2010-03-23 18:23:37 i Allmänt,

Jo vi har lite sådär halvmkt för oss. I lördags var vi i stockholm i vårsolen. Men den blåste ganska kallt i huvudstaden faktiskt. Så var inte lika skönt där som i ljuva Bålsta. hehe. Men vi promenerade lite på kulturhuset, trängdes i city bland galna sthlmare som hatar långsamma mammor med barnvagn. Besöket var väl sådär. Men kul att hitta på något i alla fall.


Ellen har just gått i kungsträdgården för första gången (eller rullat) Nu ska hon passera slottet för första gången.


Isen rycker sig loss i stockholms ström.


Mamman och pappan.

Sedan har vi varit på babysim i söndags. Ellen dök för första gången! Det gick jättebra! Dock inget fotobesvis på händelsen. Uffe jobbade. Men en annan pappa filmade oss, så kanske dyker den filmsnutten upp senare.
Dock har vi fotat Ellen i badbaljan..det är ju också en form av babysim :)


Varning för nakenfis! :)



Myspys i nya pyjamasen vi fynda på fyndkvällen häromdan..Men trots ny fin pyjamas så sover hon som en kratta om nätterna fortfarande. Önskar verkligen att hon kunde lära sis sova en hel natt...eller i alla fall bara vakna EN gång istället för femtielva.


Ellen och Uffe har myst lite också. Hon gillar att tugga på hans skägg och pussa honom en massa :)
   

Pappa är gooood.....


I går, måndag, opererade jag bort en klump vid ögat som blivit större och större på senare tid. Nån slags vagel som är bestående typ. Nu är den väck. Var inte så behagligt, men inte så farligt heller. Var jätteröd i och omkirng ögat i ett par timmar. Sedan såg jag nästan normal ut. Nu är jag bara lite lite röd och har en skorpa vid ögonvrån...där de brände, klippte och hade sig. heh. Men syns knappt! Ska bara försöka vänja mej vid min spegelbild utan smink. Ska ju inte va där å greja med en massa sånt nu...

Michelle utan en massa smink kring ögonen. Om jag skrattar hela tiden ser jag nästan frisk ut. Men om jag är "normal" ser jag gammal och sjuk ut utan smink. heh. Men ingen klump längre!!

Gammal och sjuk. Som sagt. Men ingen klump!! :)


Hej dååå....
 






P.s Ytterligare en bebis är född. Min gamla skolkompis
Elina fick en liten kille 15 mars. Filip!! Grattiiiiiiiissssssssss!!!!!! D.s




urk..

Publicerad 2010-03-19 21:19:05 i Allmänt,

Hej..
jag mår inge vidare...Har liksom ont överallt...Men ingen aning om varför..eller vad det beror på.
Jag önskar nästan att jag fick bli ordentligt förkyld eller nåt..så jag fick ur en massa ur systemet..känns om jag varit lite halvdan fram å tillbaka ett bra tag. Men nu är det bra segt....Urk..
Var så yr så hela rummet snurra igår..Idag inte så yr..mer bara ont och trött..å blä...

Det bästa idag är SOLSIDAN som strax drar igång på tv 4. det är mitt bästa program.
Ellen sover och Uffe jobbar kväll. Jag hoppas jag får titta i lugn och ro..att den där lillfisan sover nu. Helst hela natten. Hon är ju som en kratta om nätterna. Sooooov bebis. Sooooov.

Hej då från denna...


Och hej då från denna...

Torsdag.

Publicerad 2010-03-18 19:21:22 i Allmänt,

Vi har storhandlat på Willys idag, och varit på fyndkväll på Kyrkcentrum. Blev några söta plagg.
Jag mår illa och känner mej yr idag...lite huvudvärk också. Så det blir ett kort inlägg idag.

Puss puss från oss.

Ellen idag...


Jag idag...


Och Dino i badet idag..


Hej då!

Jag och min kompis.

Publicerad 2010-03-17 20:36:35 i Allmänt,

Hej, det är jag, Ellen.
Idag har jag varit på Åbergs med mamma och Camilla och Casper. Jag stirrade ut Lasse Åberg. Jag gillar honom. Mamma drack varm choklad.
Sedan har jag skrikit. Jag gillade inte min nya mössa, som farmor gjort. Synd. Men mamma säger att hon ska göra ett nytt försök att dra på mig den.
Sedan har jag och Casper lekt på Öppna förskolan. Det var lite andra bebisar där också. Men vi hade mest ögon för varandra.
Hej då!


I farmor-mössan, innan jag började skrika.


Casper och jag.


Gosa lite.


"Men hallå...gosa på mej då för fanken..Är gärna lite på min hand sådär, som du gjorde innan.."


"Nähä..då får jag väl äta på min hand själv då..jag struntar väl i dig.."

 

Världens bästa Ellen 4 månader idag!

Publicerad 2010-03-16 13:52:45 i Allmänt,


Suddig men glad!

När man är 4 månader får man smaka lite på banan..det gjordes häromdagen...

Det blev kletigt å inget svaldes ner..hehe..

Åter till idag...vi myser å tänker på mammas ajjiga dag för 4 månader sedan..som även va hennes lyckligaste.










Hon är det bästa som hänt mig.
Puss älskade lilla fisen.

Helgen som var..och Måndag.

Publicerad 2010-03-15 16:45:10 i Allmänt,

 
Hur mysigt det än är att umgås med min lilla Ellen, så uppskattas det när jag får en morgon ensam vid köksbordet med min gigantiska kaffemugg.
Uffe tog hand om Ellen och jag drack kaffe....ah...super....


Glad lördagsEllen

...och på kvällen var Ellen hos farmor, Uffe spelade i Märsta, medan jag var hos Emma och Kim och kollade melodifestivalen.

Gänget dansar melodifestivaldans med enorm inlevelse.

dansadansadansa
.



På söndagen var vi mest trötta allihopa. Ellen var dock väldigt nöjd efter en natt hos farmor, som pysslat om henne till max.
Ellen är så rolig nu. Hon har kommit på att man kan blåsa bubblor med sitt saliv och slå rekord i dreggel. Yey eh :) hehe. Och så låter det skojigt också! :)
Snyggaste söndagsoutfiten. Min gamla t-shirt som är skojig "jag är en tjej" ehm..ok ..kan ju va viktigt att poängtera eller..heh liksom. Och mina gamla blöjbyxor. Hehe. 80-talet rules.


Idag, måndag har jag och Ellen varit på babyrytmik och sedan promenerat långt. Det är himla svårt att gå nu..ispuckelpist med vatten över...Halt? Ja..Skumpigt? Ja.
Men det var fint väder!!





Ganska mkt snö fortfarande...

Hej då...

 

Lite skojj :)

Publicerad 2010-03-11 20:23:15 i Allmänt,


Så här satt Ellen länge igår. Haha det såg så skojjigt ut.



Annars har vi myst och lekt mycket..Lite nakenfismys är gosigt.






Flodhästen är en rolig leksak.

Ibland sitter Ellen lite vid datorn å jobbar.



Har för mej att superman jobbade på kontor va? Typ ett tidningskontor? Men han gick ju under täckmantel och kallade sig clark kent. Ellen kör med raka spår. Hon är superman och jobbar på kontor och hymmlar inte med det.

Hej då!

Massor av bilder från senaste tiden.

Publicerad 2010-03-09 17:46:33 i Allmänt,


SötNöt..


Uffe fyllde 32 år...





Ellen va uppklädd för pappas skull.



Ellen hostar,jag ser fånig ut, men hjärtat från födelsedagskortet jag gjort, ser fint ut :)
Uffe fick; kalsonger, valfri barnfri rätt på Texas longhorn (Crippa var barnvakt, tack!)


Cool i morbror Dags gamla basker från 60 talet :)


Spets på rumpan!


Vintern fortsätter..Men soliga promenader är finfint...



 


Extra fint när kaffe är inblandat..

Ellens Dino är alltid med.

Ellen är en äkta fikabebis. Så fort jag äter eller fikar med vänner på café och liknande är hon from som ett lamm. MEN Ellen är INGEN picnicbebis. Hon vrålskrek hela tiden. Så vi fick picnica i superduperfart, sedan blev hon lugn direkt i vagnen igen, så fort vi gick vidare...



Ibland är Ellen såå lik släktingar på min sida. Ibland ser jag brorsonen Rasmus i henne, ibland mig själv, ibland något kusinbarn.. Här är hon en kopia av sin mormor Yvonne som liten/ung..



 
Tur att hon inte ser ut så här i alla fall...Så ser mamman ut när hon blir utsläppt i solen!
 



Mammaledighet när man är insnöad (som vi varit bokstavligt talat vissa dagar). Babysittern står redo så fort Ellen tröttnar på babygymet. Nyhetsmorgon ger oss nyheter från världen utanför vår lilla bubbla, laptopen ger mig lite socialt utbyte imellanåt, när Ellen inte kräver fullt fokus. Kaffekoppen och filskålen ger mig energi och nappflaskan gör Ellen nöjd :)


Ellen är söt om fötterna...




..Och lilla handen.


Ellens kusiner har varit här och firat Uffe. Felicia och Philip.



Ellen har fått en barnstol, efter en skojig dag på IKEA. Hon gillar IKEA, det är bra. En bebis som gillar fika och IKEA..hey hey..det är få förunnat :))



Inte alla bebbar under 4 månader som kan sitta stol själv. STARKA Ellen.

Hej dååååååå...

Förlåt Maya..Men jag måste :)

Publicerad 2010-03-02 19:27:51 i Allmänt,

Varsegoda att njuta av hemvideo jag filmat av med digitalkameran framför teven..(skitkass kvalitet haha). Jag och Ellen måste alvarligt sluta va insnöade och få gå ut snart :)
Men det är skojjigt att titta på mig, Maya, Nina, Micha och Andreas när vi var små töntar på Rundelsvägen i Landsbro :)
April 1994. Jag var 11 och ett halvt.
Du kommer hata mig Maya, (eller ska jag kalla dej
Anne-Marie med tempramentet? haha) men du kan va glad att jag inte la ut när vi mimade till Ace of Bace :) Och det är ju bara ett litet klipp detta :)



Skaka rumpa.

Publicerad 2010-03-02 16:03:54 i Allmänt,

Skitvädret fortsätter...Och jag fortsätter med min "till och från ont i halsen och snuva" så vi är inne och Ellen skakar rumpa till det här idag:



Vi har även scattat lite..


Han scattade tydligen ihjäl sig den där farbron tyvärr...

Hej då så länge!

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela