I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Puh vilken vecka!

Publicerad 2011-01-30 18:58:36 i Allmänt,

Vi har varit så sjuka den här veckan! Först blev jag förkyld, sedan kräktes Ellen och efter det kom hennes förkylning igång som bara blivit värre och värre för varje dag. I början hade hon feber också, men nu är det bara hosta, mängder av snor och gnäll. Får se om vi försöker få en tid på Bvc i veckan. Låter som hon har lite bronkit. Vill gärna kolla upp det.
Imorgon ska jag i alla fall jobba. Jag hade verkligen peppat upp mej själv för att Januari skulle bli månaden utan karens och sjukdagar. Men nä..Gick inte detta månaden heller.
Var så här för några år sedan..var sjuk väldigt ofta..Men sedan har jag bättrat mig. Trodde kanske jag fått nåt slags imunförsvar. Men nu är det en riktig dipp igen. Hoppas verkligen jag kan hålla mej frisk framöver. Men ja..vi får se.

Idag tog jag mig ut en stund med Ellen i alla fall. Tyckte vi behövde lite frisk vinterluft och sol. Var underbart väder ute. Drog henne i pulkan. Det var skojjigt till en början i alla fall. Sedan gick snöret av gång efter gång och blev då kortare och kortare..Min rygg blev mer och mer ajjig och Ellen gnällde mer och mer. Så vi ställde pulkan och gick istället. Kollade in rucklet som ligger i "vår dunge". Vi har aldrig varit uppe där, trots att vi bott här i 1,5 år nu. Jag pulsade som en idiot med Ellen i famnen..och det var taggbuskar överallt. men vad gör man itne för att titta på gamla hus :)

Efter det äventyret tog vi pulkan och gick (pulsade)  hem till "vår lekplats" alldeles utanför. Vi provade gunghästen med mindre lyckat resultat. Men det var väldigt mysigt att sitta tillsammans och gunga en stund. Ellen somnade nästan i min famn och jag bjöt. Riktigt härligt väder. Hoppas det blir så här imorgon också, så kan man vara ute med alla barn på jobbet.
Efter detta var vi inte nöjda, så jag kånkade ner vagnen, hade haft den i lägenheten eftersom jag låtit Ellen sova i den på balkongen under förmiddagen. Vi tog sedan en frisk promenad och jag tror vi gillade det lika mycket båda två. I två timmar var vi ute. Detta måste ha skrämt bort lite av våra baciller. Vädrade även rejält hemma idag. Bort bort bort alla elaka baciller/virusäckelpäckel...

Uffe är i stockholm och spelar på Klubben just nu. Vi skulle varit med och rockat. Men ja..som ni förstår var det ingen bra idé. Tror inte Ellen hade rockat något särskilt.
Igår skrek hon i princip hela dagen...Idag något mindre...Hoppas det är ännu mindre imorgon så Uffe får en lugn dag med henne..

Här följer lite bilder från utevistelsen (tagna med min mobil)


Sova i vagnen på balkongen.


Ellen i pulkan. Tagit av sig vantarna för femtielfte gången.


Tittar bort mot vårt område.


Upptäcka snön och något strå.


In bland taggbuskar och gamla nypon. Vilken ansvarsfull mor jag är som tvingar in mitt barn i taggbuskar :)


Men hon var ganska nöjd :)


Jag med min lilla snorkråka Ellen.


Njaa..inte ens nappen fick henne att gilla gunghästen.


Måste bara visa världens sötaste Ellen som satt på en tårta förra söndagen. Vi hade megakalas för alla 1årskompisar till Ellen. Alla fyller ungefär samtidigt. Då hade Johanna gjort en tårta med alla alla barnen på. Urhäftigt och rörande gulligt :) Hon hade t.om gjort Ellens Dinogosefilt. Titta här :)

 
Vem är av tårta och vem är på riktigt egentligen? :))


Lite av tårtan och alla kompisar. Extra roligt att Samuel sitter i mitten med vattkoppor :) Han kunde tyvärr inte vara med på kalaset pgr av just det :) Men han fick vara med på tårtan :) Johanna, du är min tårtidol!! :)


Hej då!

Jag gillar..

Publicerad 2011-01-20 11:41:39 i Allmänt,

...den här butiken. Skulle gärna åka dit och kika in på riktigt.
http://www.modelmini.se/

Jag gillar även denna, när hon inte är galen på ett dumt sätt. Men då gillar jag henne också iofs...










Jag gillar dock inte att ha ont i halsen..

Hej då!

Tjejkväll..

Publicerad 2011-01-15 23:37:54 i Allmänt,

Jag och Ellen skulle ha tjejkväll. Men hon somnade vid 19. Tråktratt :) (Uffe är i huvudstaden och leker rockstar)Näe, är ganska skönt att hon somnar så tidigt. Man får massor av tid att varva ner och kan småpyssla lite. Tänk denna tiden för ett år sedan..Då somnade hon tidigast midnatt för att sedan vakna allt från var tredje timma till varje timma. Puh..Men man fixade det!
Ikväll har jag i alla fall frossat i choklad och annat onyttigt i min ensamhet och ännu en gång lovat att det var siata gången. Vi får väl se... Tittade även på Stjärnorna på Slottet...Det var sådär..Men jag skrattade ihjäl mej åt Hipp Hipp..Allt är inte kul..Men det var någon sketch med itzhak som intervjuade någon som pratade oförståelig Danska..och jag skratta så jag kved.


Ellen kan nu resa sig utan att hålla i något, och traska iväg. Sedan hon lärde sig gå har hon alltid behövt hoppa fram till något stadigt att ta tag i för att komam upp. Men nu studsar hon upp från golvet utan problem och ger sig iväg. Så stor tjej! Idag sprang hon runt på Ica i Enköping som hon aldrig gjort något annat. Varit krånligt att gå i kängorna innan, men nu gick det problemfritt!

Jag skriver mycket om Ellen överallt. En del gamla bekanta tycker nog jag har blvit en riktig tråkig sak. Barn hit och barn dit. Men jag tycker själv jag väger upp det ganska bra. Tvekar inte att lämna Ellen till farmor (när upptagna farmor kan) och bara vara jag och "leka" med mina kompisar tex. Men Ellen är mitt allt. Jag ÄLSKAR att vara mamma. Hon är det roligaste och största intresset jag har i livet, och jag har väntat på denna tiden väldigt länge. Att få ha ett barn och vara mamma är något att vara stolt över, och då får man snacka hur mycket man vill om det. Det är skitkul att vara morsa!

Jag tänkte slänga upp lite bilder från sista tiden. Som någon slags sammanfattning. Annars kommer det nog finnas fler bilder på facebook.


Glöggfest helgen innan jul. Jag och Elvira.

 
Ellen på julafton hos farmor.


Ellen får sin älskade traktor med djur och ljud. STORA favvoleksaken just nu.


  
Ellen har toffsar för första gången. Juldagen hos farfar.


Eva, Uffe, Crippa, Maria och Ellen.


En av farfars kattungar.


Granen hemma på vår balkong.
  
Mina otroligt snygga vänner på Nyårsafton i vetlanda...och jag!

  
Träffa Maya och Liv.


Snygga coola tjejen med bestämda steg för att klä på sig ytterkläderna. Nu ska det shoppas i vetlanda!


Ljuvliga trygga radhusidyllen där jag vuxit upp.


Läsa Vetlandaposten (serierna) med morfar.


Mysa med mormor.

 
I Uffes lilla krypin för att kolla mupparna på datorn.




Äta själv är roligt men kladdigt.


Visar avslappnat upp sina nya kängor. Pyjamasen är väldigt rolig att dra ner dragkedjan på.


Åkervägen där vi bor.

Japp..sådär...lite rörigt, svammligt och bilder hit och dit. Men va glada att jag bloggat iaf :)

God afton :)

Funderar på om jag...

Publicerad 2011-01-06 14:06:59 i Allmänt,

..ska börja blogga igen.....Ska fundera på det.
2011 kanske ska bli ett bloggår...
Gott nytt år föresten!

Vi mår bra. Ellen har 6 tänder och traskar obehindrat runt. Om drygt en månad börjar hon förskolan. Känns urmystiskt men spännade!
Jag drömmer om ny inredning och att ha mkt pengar...Hur lyckas man få ihop mycket pengar? Hmm..
Jag vill också komma igång med ett sundare liv...Som vanligt...Får se om det lyckas denna gången.
Uffe kämpar på med sitt band och har lite spelningar inbokade framöver...Får se om det där skivkontraktet kommer snart. Har blivit erbjuden nåt..Men det var inget bra deal..så de bangade...Hålelr tummar för att det ska fixa sig. Jag vill ju bli rik..Tänkte jag kanske kunde bli det genom honom..eheh..Om han blir rockstar och jag lyxhustru..kanske..Lyxhustru med inredningsbutik..kanske..eh..well..

Vi hörs...kanske...




Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela