I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Frosseri i Ellenfakta och bilder :)

Publicerad 2011-02-22 20:12:38 i Allmänt,

Ellen har nu gått 2 dagar på förskolan. Det har gått jättebra! Hon är ganska tuff och lämnar rummet där pappa är. Fröken fick också bära henne ocj hjälpa henne att åka "kana".
Jag var med igår, hennes första timma där. Eller vi var med båda två. Det var fint!
Hon visar en del humör, men Uffe sa att hon hade varit mer nöjd och glad idag. Imorgon skulle han få kila iväg sådär 10 minuter. Hopaps hoppas hon är en liten förskoledam, att detta med att gå på förskola kommer gå bra. Hoppas hoppas..
Jag har verkligen ingen aning. Kan bli åt vilket håll som helst :) Jag har aldrig förstått mig på min lilla Ellen. Hon är en gåta :)

Lite bilder från igår, hennes första stund. 9:30-10:30.

   
Ellens egna plats i tamburen :)


Ellen ser sig nyfiket omkring den 21 feb 2011. Första förskoledagen.
Nästan alla barn och fröknar var ute, förutom två små kompisar och en fröken.
Pappa sitter i soffan.


"Undrar om jag vågar gå in i stora lekrummet.."


Tittut där bakom :)


Vågat sig in i lekrummet. Får hjälp av fröken.


Köra bil!


Hihi dom hade klossar på Killingen.


Med nya kompisar och Fröken.


Fick fylla i ett papper med lite frågor om Ellen.



Slutligen lite blandade bilder från senaste tiden.


Pappa och Ellen gungar.










Ellen en stund innan hon fick magsjuka.


Frisk och glad med sin stora idol; pappa.


Ellen är Kalasfin. Observera svart rosett i håret :) Nu ska vi fira farmor.



Ellen och Kusin Filip (han är 3 veckor äldre) hos farmor.


Ellen och kusin Filip ser nyfiket på när Uffe, kusin Markus och kusin Felicia busar.


Födelsedagsfarmor.




Ellen har börjat tycka det är roligt att städa. BRA egenskap! Hoppas hon utvecklar den vidare!





Ellens första ballong :)


Ellen och vovven.


Ellen har haft sönder leksakslådan. kan ju bero på att hon sitter i den :)


Ellen och Gungälgen. Hon har just lärt sig gunga med väldig fart!

Slutligen - en trött Michelle säger Hej då. Har ju fortfarande ont i halsen. Ibland känns det knappt medan det gör galet ont andra dar. Som exakt just nu. Mystiskt. Men hostan är MYCKET bättre iaf!

Imorgon gäller det!

Publicerad 2011-02-20 19:19:32 i Allmänt,


Har just lagt en jätteglad Ellen. Hon var alldeles sprattligt busig och glad efter vällingen idag. Har tjoat runt här och skojjat med oss. Men nu somnade hon gott.

Imorgon börjar min älskade bebis förskolan. En vecka senare än planerat pgr av magsjukan. Men nu gäller det!
De har 2-veckors inskolning på Nybygget, så imorgon ska hon bara vara där en timma. Både jag och Uffe ska vara med första dagen, sedan blir det Uffes jobb att skola in.
Ska bli spännade att se vad det är för "fröknar" och hur deras avdelning ser ut.
Min lilla lilla fina Lillstrumpa. Nu börjar en ny del i vårt liv. Hoppas hon är en förskoletjej och att allt går super. Hoppas Hoppas.

Nä..nu ska jag gråta en skvätt över tiden som går alldeles för snabbt och trycka i mig lite choklad och kaffe.


Vad hände med den här lilla bebisen? Plötsligt var hon 15 månader och traskade till förskolan.

Grattis!!

Publicerad 2011-02-19 21:30:27 i Allmänt,

Grattis älskade Liv som fyller 1 år idag!
Tänker på dej. Hoppas vi ses snart.
Grattis även Maya, Livs mamma, som har 1årsjubileum som mamma! :)

Vi ÄLSKAR er.



PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.

28 år och 4 månader.

Publicerad 2011-02-15 21:34:24 i Allmänt,

Jag vet att jag inte är dödssjuk..Att andra har det värre. men det känns ändå åt HELSIKE!
Jag har egentligen inte varit rikrigt frisk sedan i november. Saker har kommit och gått utan att riktigt ge mig en frisk paus.
Just nu HATAR jag hostan som håller mej vaken om natten. HATAR att halsen gör så helvetiskt ont utan att doktorn hittar nåt fel. HATAR att mitt ena öga börjat klegga igen. HATAR att jag aldrig någonsin kan börja gå raska promenader..göra ändringar i min livvsituation..Vill ju sakta men SÄKERT droppa kilona..
Finns det nån jäkla doktor i min närhet som kan rädda mej från mitt elände????? Hur svårt kan det vara??? Hur unik är jag??? Eller är jag verkligen sjuk i huvudet och inbillar mej allting?
Jag blir knäpp snart...


Ellen kräks en gång om dagen nu. är ju en förbättring. Mkt piggare idag också, även fast hon i princip inte äter. Men hon är inte uttorkad. Det märker jag på blöjor å sånt.Men blev ingen förskolestart igår, idag eller imorgon..eller på torsdag. Fredag känns ju lite märkligt att börja skola in på. Men de kanske kan gå dit och hälsa på eller så...OM hon blir bra...Vi får se.. Ser hoppfullare ut med hennes hälsa än med min i alla fall.

Jag är fan bara exakt 28 år och 4 månader idag. Ska man va så här sliten då?
Nu ser jag ingentign på ena ögat pgr av klegget. Ska sova. Öppnar 6:30 imorgon.
Godnatt.

Och ännu mera sjukdom..

Publicerad 2011-02-13 20:49:11 i Allmänt,

Ellen är riktigt jäkla magsjuk för första gången i sitt liv. Hon kräktes för några veckor sedan..Men det var bara en gång och sedan blev hon förkyld. Men NU jäklar är det magsjuka så det räcker och blir över.
Usch vad jag tycker synd om henne.
Hon skulle ju börjat förskolan imorgon. Blir inget med det..Vi får se när hon är redo. Hon har nu spytt över ett dygn. Inget vill stanna i magen. Men jag hoppas hon tar åt sig av vätskeersättningen. Hon visar inga tecken på uttorkning ännu. Vi har ringt 1177 och fått råd, och även ringt Ellens farmor som jobbar på vårdcentralen.

Det är en prövning att vara Ellen, Michelle och Uffe detta dygn...Men så här är det väl livet..

Håll tummarna för att hon är bättre imorgon. Blir en jobbig dag för Uffe och lillstrumpa annars. Jag måste till jobbet. Jag har ont i halsen och hostar fortfarande. Idag har jag nästan velat SKRIKA rakt ut av ilska. HATAR att aldrig bli frisk. Men jag hoppas det ska funka att jobba nu.

Återkommer så snart jag kan. Tog några fina bilder igår, nån timma innan Ellen började spy. Vi var ute på promenad och gungade. Tyckte hon verkade lite slö och knasi som inte ville äta lunch..Men inte trodde jag det var nåt sånt här...Trodde bara det var tänder..Hon har plötsligt flera på G. Haft 6 st länge nu..Men nu tar det fart!
Men i alla fall...Bilderna kommer senare...

God kväll från mej.
Hoppas det händer något roligt snart. Trött på elände...

Igen igen igen!!!!

Publicerad 2011-02-09 11:36:52 i Allmänt,

Ja....IGEN! Sjuk IGEN!! Eller så har jag aldrig nånsin blivit frisk... Men jo..jag tror minsann jag var ganska pigg några dagar för dryga veckan sedan..
Men detta är ju helt absurt!!! Nu kan jag i alla fall sitta upp.  Hänger t.om vid datorn ju.
Igår kunde jag knappt lämna soffan eller sängen utan att det svartna för ögonen.
Först trodde jag det var magsjuka...Låg med en hink ett halvt dygn. Men sedan ändrade det karaktär och blev massa feber och fruktansvärda krämpor i kroppen..plus halsont..Panodil zapp är min räddning hela tiden. Två stycken var 4-6 timma, gör mej hyffsat normal typ...
Igår åt jag lite frammåt kvällen t.om...Vill bara äta sånt som inte luktar något och som är kallt. Haha..Låter som jag är gravid..Men det är jag INTE. Så det behöver man inte spekulera i.
Jag är bara sjuk och uppgiven. Idag åt jag lite kall filmjölk och försökte mej på lite kaffe. Det gick inge vidare...Blev direkt illamående och svimmfärdig igen. Väldigt konstig reaktion på näring.
Ska snart satsa på lite kall glass. Känns som det kan vara gott till lunch. Kallt och gott för halsen.
Sover på nätterna gör jag typ inte heller...Drömmer att jag har ont i halsen..och minsta rörelse vaknar jag av..eftersom det gör så ont. Ryggen är värst. usch..Jag hatar det här...Jag hatar det här SÅÅÅÅ mycket.
Detta får mig att känna mig som en mycket dålig människa. Jag ställer till det på jobbet och Uffe får ta hand om allt hemma.
Suck...
Och för att mamma michelle ska må ännu lite sämre visar Ellen sin allra bästa sida...not...

"Sluuuta sitt där i soffan i pyjamas mamma..SLUUUUTAAAAAA du ska leka och bära runt på mig NUUUUUUUU"

























Nåväl...Vissa stunder kramar hon mig och myser också. Igår satte hon sig brevid mig i soffan och tog en filt, precis som jag, och hade den precis som jag. och så satt vi där med varsin filt och tittade på tecknat...Säkert i flera minuter. Det var fint.

Idag ville hon sitta brevid mig och dricka vatten och titta i Elloskatalog, när jag försökte få i mig min fil. Det gjorde hon säkert i 1,5 minut..MINST...Fint ;)


Nu kommer Uffe och Ellen snart hem från öppna förskolan. I eftermiddag ska Ellen och jag va ensamma en stund. Pappa Uffe ska på möte på jobbet. Japp..Det närmar sig jobbstart för honom. På måndag den 14e kl 9:30-10:30 infinner vi oss på Nybyggets Förskola, Avd Killingen. Jag ska vara med första dagen, en timma. Det blir spännande..och läskigt....2 veckors inskolning..sedan börjar Uffe jobba..och sedan börjar nya livet med Lämning och hämtning...Shit..Konstigt...

Nu blir det lite lite glass..tror jag...Eller bara lite pepsi max..började just må lite mer illa...
Hej då!

Söndagssol.

Publicerad 2011-02-06 15:27:11 i Allmänt,

Det är söndag, soligt och fortfarande krassligt. Ellen mår okej men jag mår inte bra. Usch.. Varit på promenad idag iaf..Kändes skönt. Jag önskar jag orkade motionera en massa. Är det jag vill innuti huvudet..Men kroppen vill inte. Så himla förkyld. Gått upp 1 kg på en vecka pgr av allt stillasittande och ätande. Har inte tappar aptiten som sjuk..det kan jag säga.
Har ju jobbat veckan som gått..Men egentligen skulle jag legat i sängen vissa dagar. Varit hur risig som helst. Men det är ju inte fungerbart att vara sjuk flera veckor i rad..Verksamheten på en förskola är inte gjord för att vi ska va sjuka..Blir personalkris som fanken..Man får kämpa på..och så får man belöningen i form av mer i lön också när man kämpar sig dit..Får räcka med 6 sjuka dagar den här månaden. Brr..
Svammel svammel...


Så här har jag varit veckan som gått :) Vacker som en vårdag ;)

Några bilder från idag (halvbra kvalitet, återigen tagna med mobilen. Glömmer jämt ladda digitalkameran..eller rättare sagt..den laddar ur sig direkt..så man orkar inte riktigt bry sig.):






Promenad till farfar och Eva.


Farfar bjöd på smörgåsrån, och en bulle fick hon också smaka :)


Kattungarna var spännande, lite läskiga med samtidigt himla mjuka tyckte Ellen.





En liten film tagen med mobilkameran. Väldigt dålig kvalitet. Men ett minne från idag :)
Ellen låter som en katt och äter smörgåsrån och pappa pratar Castillion i bakgrunden :)
Klicka på länken här nere. Hej då!!

http://www.youtube.com/watch?v=y1n9KsOIkXU


Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela