I am Michelle

Michelle är en genusfokuserad mamma och förskollärare med mycket tankar och känslor.

Göta kanal 3.

Publicerad 2008-08-10 14:57:22 i Allmänt,

Under torsdagen begav Jag och Uffe oss ut på en liten roadtrip till Söderköping. (Jobbet har inte ringt än..yey!)
Sönderköping är en mycket gammal stad, som härstammar från medeltiden. Den ligger belägen precis vid Göta kanal, vilket gör det hela väldigt mysigt och speciellt och turistvänligt. Vi hade packat bilen med övernatningsgrejer också, men blev aldrig av att vi sov över någon stans. Tog oss hem frammåt kvällen istället, med ett stopp i Katrineholm för mat och cykeltävling (!?)


En stor båt från Hamburg slussade sig genom kanalen medan vi drack kaffe och åt äggmacka. Exotiskt värre ju.


Kolla! Högt vatten på ena sidan. Lite vatten på andra. jajjamensan. Detta fotade vi och massor av turister. Yey! vilken grej! hmm..=)


Gatsten.


I Söderköping har de ett stort glasställe där man kan välja olika glasskreationer från en jättestor meny. Allt är stort typ. Jag valde denna. Jag åt hälften. Men fick lite hjälp av Uffe i slutet. Lite besviken var jag. Trodde glassen skulle vara lite med exlusiv, men smakade mest glass. Men hela grejen var ju häftig...och dyr...


Mätt, och glassen har smält ihop till en stor kalorimassa.


Jag vet!! När man ätit ett kilo glass kan vi ju ta oss uppför en gigantiskt berg?! Jaaa jaaa det gör vi!!!


På berget. Trötta och mätta. Sedan gick vi ned igen.


Träffade några kaniner som försökte ta sig över Göta kanal.
Sedan strosade vi runt i Söderköping, och glömde ta kort. Men väldigt mysig stad var det.
På hemvägen stannade vi som sagt i Katrineholm. Det var Katrineholmsdagarna, och vi var väldigt förväntansfulla...ehm..Men iaf, vi hade en himla tajming och tajmade in vääärsta cykelrejset runt staden. Fanken vad de cykla de där knäppskallarna. Cykelrejs på kullersten. yey. De cyklade förbi..ocvh förbi..och förbi...Vi tittade väl sådär 25 varv..sedan hade vi ätit (ja vi åt igen trots glassen) vår thaimat och åkte hem. Undrar vem som vann..Det var 12 varv kvar när vi åkte hem.


Ser ni dom? Svisch svisch!!

Puss puss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Michelle

Nybliven 30-åring med en dotter på 3 år och en sambo som närmar sig 35 år. Bor i en liten tätort utanför stockholm. Jobbar som förskollärare. Peppar min omgivning på genusmedvetenhet och tycker extremt illa om smygrasister. Älskar Ugglor och småland.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela